AB'den Türkiye'ye çağrı: Çatışmaların durması için...

AB Yüksek Temsilcisi Mogherini, Astana'nın garantör ülkeleri olan Türkiye, Rusya ve İran'a "Suriye'de ateşkes sürecine yardımcı olma" çağrısı yapan bir kaleme aldı.

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'den Türkiye, İran ve Rusya'ya Suriye'de ateşkes çağrısı geldi.

Reuters’ın tarafından ortaya çıkarılan ve Mogherini tarafından yazılan mektupta, Astana’nın garantör ülkeleri olan Türkiye, Rusya ve İran’a Suriye’deki insani yardımların ulaştırılabilmesi için ateşkes sürecine yardımcı olma çağrısı yapıldı. Mogherini, söz konusu mektupta “çatışmaların durması için gerekli her şeyin yapılması gerektiğini” ifade ediyor.

Mogherini mektubunda , Doğu Guta’dan gerekli tahliyelerin de bir an önce yapılması gerektiğine de dikkat çekti.

Güncel Haberleri

Manifest Londra'yı salladı! Wembley konserinde Türk bayrağı sürprizi
Kazım Koyuncu'nun Volkan Konak'a son vasiyeti yürek burktu: "Bu çocuğa sahip çık!"
İçişleri Bakanlığı'ndan İstanbul dahil birçok ile sağanak ve fırtına alarmı!
Kocaeli'de sel felaketi: Kayıp eski muhtarın cansız bedeni İzmit Körfezi'nde bulundu
CHP'li Durdu Özbolat'tan Ali Öztunç'a başsağlığı mesajı