Adana’da neler oluyor? Ümit Özdağ’dan Soylu ve Fidan’a çağrı! Mültecilerle olaylı gece: Yaralılar var!

Adana’da yaşayan Suriyeli mülteciler ile Türk vatandaşları arasında olaylar çıktı. İddiaya göre çıkan olaylarda yaralılar var.

Adana’da ortalık karıştı. Adana Doğankent’te mahallede yaşayan gençler ile Suriyeli sığınmacılar arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Polisin, olayların daha da ileriye gitmemesi adına silah çekmek zorunda kaldığı olayda, mahallenin muhtarı Selahattin Fırat dört kişinin yaralandığını söyledi.

Medyascope'tan Sema Kızılarslan'ın haberine göre; Muhar Fırat olayı şöyle anlattı:

“OLAYLAR SURİYELİLERİN VATANDAŞLARIMIZA SALDIRMASINDAN KAYNAKLI”

“Şu an hastanede olan Suriyeli bir yaralı var, üç kişi de bizim vatandaşlarımızdan yaralı. Vatandaşlar ile emniyetle birlikte konuştuk. Tekrar bir saldırı olmasın diye akşamları tedbir alınacak. İki gündür yaşanan olaylar Suriyelilerin vatandaşlarımıza saldırmasından kaynaklı.

“ÜÇ KİŞİ BIÇAKLANDI”

Üç kişi bıçaklandı, olaylar buradan sonra gelişti. Dün de bizim vatandaşlarımız iki tane Suriyeliyi dövdü, biri hastanede. Şu an herkes kendi evinde, taşkınlıklar azaldı, ikna ettik vatandaşları. Türkiye’de kavga olmayan mahalle yok, mutlaka oluyor. Suriyelilerin de iyisi var, kötüsü var. Köyümüzde beş bine yakın kayıtlı Suriyeli, iki bin kayıtlı olmayan Suriyeli var. Şu an nüfus müdürlüğü kayıt sistemini durdurdu, kayıt yapmıyorlar çünkü nüfusları bizi geçti. Yerli vatandaşımızın sayısı ise beş bin 200.”

“6 AY İÇİNDE AĞIR OLAYLAR BEKLENDİĞİ SÖYLENDİ”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da çıkan olaylara ilişkin paylaşımda bulundu. Özdağ şöyle dedi:

“Dün Ortadoğu, Pakistan, Afganistan’da 30 yıl savaş muhabirliği yapan S. A. İle konuştum. 1 ay önce güney illerimizi gezmiş. 6 ay içinde çok ağır olaylar beklediğini söyledi. Afganistan-Irak-Suriye gözlemlerini anlattı. Soylu/Fidan Whatsapp görüşmesinin kaydını dinleyin. S.A ile görüşün.”

Yerel kaynakların aktardığına göre olayların yatıştığı belirtiliyor.

Gündem Haberleri

Hastaneden açıklama geldi
Kurban Bayramı'nın ilk gününde acı bilançoyu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu
'Terörsüz Türkiye' mesajı verildi
CHP ile AKP arasındaki fark herkesi şaşırttı
İmamoğlu’ndan videolu ‘mega proje’ paylaşımı