Akar: Sorunlarımızın diyalog yoluyla, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde çözülmesinden yanayız

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'la ilişkiler konusunda yaptığı açıklamada "Sorunlarımızın diyalog yoluyla, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde çözülmesinden yanayız" ifadesini kullandı.

  Bakan Akar, Ege ve Doğu Akdeniz'de son dönemde yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yunanistan ile yaşanan sorunları hatırlatan Akar, "Biz sorunlarımızın görüşmeler, diyalog yoluyla uluslararası hukuk, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde çözülmesinden yana olduğumuzu her zaman söylüyoruz" diye konuştu. Bu anlamda başlatılan istişari görüşmeleri, NATO bünyesindeki görüşmeleri hatırlatan Akar, güven artırıcı önlemler çerçevesinde gerçekleştirilmesi planlanan dördüncü toplantı için Yunan yetkilileri davet ettiklerini söyledi.

Akar ayrıca, "Sorunlarımızın diyalog yoluyla, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde çözülmesinden yanayız" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin kimseye tehdit olmadığını, sorunların görüşmeler yoluyla çözümünden yana olduğunu yineleyen Akar, "Türkiye, dost ve müttefikleri için güvenilir, etkin ve güçlü bir müttefiktir" dedi.

Gündem Haberleri

Fatih Altaylı'dan cezaevinden yeni mektup
Göreve gelmem durumunda partinin barışması, bütünleşmesi lazım
İzmir'deki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı
Kurultay Davası Öncesi Özel'den Kılıçdaroğlu'na Mesaj
Önceki Anayasa Komisyonu Başkanı adına...