Akıncı Üssü davası 4. gününde, darbeciler hafıza kaybı yaşıyor

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Akıncı Üssü davasının dördüncü gününde sivil imamlardan olduğu belirtilen ve dün savunma yapmaya başlayan Nurettin Oruç'un çapraz sorgusuna devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Akıncı Üssü davasının dördüncü gününde sivil imamlardan olduğu belirtilen ve dün savunma yapmaya başlayan Nurettin Oruç'un çapraz sorgusuna devam edildi.    

Duruşmanın başlangıcında Başkan Selfet Giray gelen evrakları okurken, mağdur müşteki sanıkların ayak ayak üstüne atıp oturduğuna dikkat çekerek, "Bu mahkeme heyetine saygısızlıktır" diye bağırdı.     Oruç'un çapraz sorgusu TBMM avukatlarının yönelttiği sorularla başladı. Bir avukat, eşi ve çocuklarının Bank Asya'ya para yatırdığını hatırlatınca Oruç, "Kabul etmiyorum. O amaçla yatırılmadı" dedi. TBMM avukatı, "Hepinizin karıları 15 Temmuz'da ya yurtdışında veya memleketlerinde. Ankara ve İstanbul'u cehenneme çevireceğiz, zarar görmesinler diye mi gönderdiniz?" şeklinde bir soru yöneltti. Oruç, "Eşim bayram için memlekete gitmişti" cevabını vermekle yetindi.            

Orgeneral Yaşar Güler'in avukatı Alaattin Varol'un bir sorusu üzerine Oruç, "Çok isim tutamam. Şu anda çocukların bile isimlerini karıştırıyorum" dedi. Avukat Varol, Fetullah Gülen'in küresel güçlerin emrine giren bir hain olduğunu söyleyip söylemeyeceği sorusuna da Oruç, "Dün savunmamda söyledim" karşılığını verdi.      

“DARBE EMRİNİ FETULLAH GÜLEN'DEN BİZZAT MI ALDINIZ?”    

Bir avukat Kazan'a belediye otobüsü ile gittiğini söyleyen Oruç'a bu otobüsün nereden kalktığını sordu. Oruç, "Ulus'a geldiğimde sordum, gösterdiler. Şu anda hatırlamıyorum" dedi.

Bir avukatın, "Dün senaryo yazdınız, ben de yazayım. Aynı tarihlerde ABD'ye seyahat ettiniz. Aynı yerde yakalandınız. Hiçbirinizde telefon yok. Darbe emrini Fetullah Gülen'den bizzat mı aldınız, bir aracı kanalıyla mı?" sorusu üzerine Oruç, kimseden emir almadığını, darbeye katılmadığını söyledi.

Güncel Haberleri

Kurucusu kadın olan Türkiye’nin en büyük cirolu 10 şirketi
İşte en hızlı interneti olan ülkeler!
5 dizi ekranlara veda ediyor! İşte final tarihleri
Ünlü YouTuber paraşütten yere çakıldı
Nihat Hatipoğlu'ndan 'pavyon' yanıtı