AKP'den emekli maaşlarına ek zam açıklaması

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli maaşlarına ek zam hakkında konuştu. Güler, kabine toplantısını işaret etti.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli maaşları ile ilgili Meclis'te önemli açıklamalarda bulundu.

Son enflasyon rakamları ile birlikte memur ve memur emeklisinin maaş artış oranı yüzde 49,25, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artış oranı ise yüzde 37,57 oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklisinin gözü kulağı ek zamma çevrildi.

"ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

SSK ve Bağkur emekli maaşlarına yapılacak zam konusunun bu teklife eklenip eklenmeyeceğine ilişkin sorulan bir soruya yanıt veren Abdullah Güler, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ile Hazine ve Maliye Bakanlığımız çalışmalarını devam ettiriyor" dedi.

KABİNE TOPLANTISINI İŞARET ETTİ

Güler, şöyle devam etti:

"Etki analizleri ve bütçe imkanlarını değerlendirmek suretiyle ortaya bir rakam çıktığı takdirde ki; önümüzdeki günlerde bir kabine toplantısı söz konusu olacak; burada netleştiğinde komisyon safahatında veya genel kurul safahatıyla beraber bu kanun metnine eklenmesi hususunu değerlendireceğiz."

"SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTİR ÖNEMLİ OLAN"

Oransal artışların, bütçe imkanlarının ve etki analizlerinin bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Güler, "Sürdürülebilirliktir önemli olan. Bunu sağladıktan sonra bunların hepsi masada değerlendiriliyordur. Ortaya çıkan net bir durum olmadığı için buradan herhangi bir şey söyleme imkanım yok" dedi.

Gündem Haberleri

DEVA Partili Danış: “Türkiye’nin Asıl İhtiyacı Temiz Siyaset”
Kılıçdaroğlu’nun iddialarının araştırılması Meclis ve yargı gündeminde
Kılıçdaroğlu MYK Listesini yarın açıklıyor: A Takımı'nda Kimler Var?
Kılıçdaroğlu'ndan milletvekillerine yazı: Talimatım olmadan grup toplantısı yapılmayacak
Bayramda sofralara dikkat: 'Kontrolsüz et tüketimi kalp krizi riskini artırabilir’