AKP'den Saadet Partisi'ne 2 bakanlık, 20 vekillik teklif edilmiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ittifak teklifini iki kez reddeden Saadet Partisi’nin peşini bırakmadığı, Karamollaoğlu liderliğindeki partiye 2 bakanlık, 20 milletvekilliği vaadinde bulunulduğu öne sürüldü ve 'Bunun okuması panik hali değil midir' yorumu yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ittifak teklifini iki kez reddetmesine rağmen Saadet Partisi’nin peşini bırakmadığını ifade eden Aydınlık gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar, Temel Karamollaoğlu’nun liderliğindeki partiye '2 bakanlık, 20 milletvekilliği ve partiye maddi yardım vaadinde’ bulunulduğunu iddia etti.

Aydınlık gazetesindeki köşesinden AKP - MHP ittifakını değerlendiren Önkibar, "Devlet Bahçeli’nin arşivde bulacağınız Elazığ konuşmasına bakın. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘İblis’ benzetmesi yapıp 'Şerefi ve haysiyeti işportaya düşmüş' gibi çok sert bir ifadeyle saldırıyor. Öyleyken Tayyip Erdoğan gibi mağrur biri o sözleri pas geçip, Devlet Bahçeli’yle ittifak kuruyor niye acaba?” sorusunu yöneltti.

‘BUNUN OKUMASI PANİK HALİ DEĞİL MİDİR?’

AKP’nin sadece MHP’ye değil, ‘BBP gibi oyu var mı yok mu belli olmayan’ siyasi partilere bile kucak açtığını savunan Önkibar, şöyle devam etti:

"Sadece MHP ile değil BBP gibi oyu var mı yok mu belli olmayanlara bile kucak açılıyor.

En önemlisi iki kere ittifak tekliflerini reddeden Saadet Partisi’nin peşi bırakılmayıp saatlerce yakarılıyor.

Dinlediklerime göre, Saadet Partisi’ne 2 bakanlık, 20 milletvekilliği ve partiye maddi yardım vaadi yapılmış.

Peki, bunun okuması panik hali değil midir?

Proje veya hedefleri malum, Saadet’i de yanlarına alıp milliyetçi-muhafazakâr bir cephe inşa etmek ve karşı tarafı PKK ve gayrimillilikle özdeşleştirmek."

Güncel Haberleri

Şanlıurfa depremi sonrası Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan açıklama: Daha büyük deprem bekleniyor mu?
Ev yapımı konserve hazırlayanlar dikkat: Bu hata ölümcül olabilir
Şanlıurfa’da okullar tatil mi? Valilikten deprem sonrası açıklama
Şanlıurfa’da 5,4 büyüklüğünde deprem! Çok sayıda ilde hissedildi
Dusan Vlahovic’ten Serenay Sarıkaya hamlesi! Sosyal medyada gündem oldu