AKP'den son dakika OHAL açıklaması! Kaldırılacak mı?

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 'OHAL sanırım uzamayacak gibi. Bugünkü görüşmede bu konu da gündeme gelebilir' dedi.

Elitaş Habertürk TV’de yaptığı açıklamada, “18 temmuz tarihine kadar hükümet OHAL’in uzatılması yönünde herhangi bir tavsiye içinde bulunmadığı takdirde OHAL’in zaten kendinden uzaması mümkün değil” ifadelerini kullandı.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan'ın görevden alınmasına ilişkin soruya yanıt verdi. Elitaş, "Amaç dışı bir şey söyledi. Sayın Devlet Bahçeli de ittifak konusunda ne kadar kararlı olduğunu göstererek bu kararı vermiştir diye düşünüyorum." diye konuştu. Bedelli sorusuna yanıt - "Ekim ayında gündeme gelecek önemli konulardan biri budur. 5 milyon genci kaygılardan kurtarmak gerekiyor." dedi.

OHAL NE ZAMAN KALKACAK?

OHAL ne zaman kalkacak? - "OHAL'in kalkması TBMM'nin doğrudan iradesi değil. Hükümet teklif etmez ve ya teklif TBMM'de reddedilirse OHAL 18 Temmuz'da kalkacak. Sayın Bahçeli bir süre devam etmesi gerekir demişti. Sayın Cumhurbaşkanımızın görüşü OHAL'in kalkması yönünde. Bugünkü görüşmede OHAL'de gündeme gelebilir." 

Güncel Haberleri

2.5 saatten fazla sosyal medyada zaman geçiriyorsanız dikkat etmeniz gerekiyor
Maden işçilerinin direnişinde zafer: İlk taksit hesaplara yatırıldı
İstanbul için asıl tehlikeye dikkat çekti: Japon uzmandan 5 ilçe için deprem uyarısı
SDG'nin feshine ilişkin MSB'den ilk açıklama: 'Memnuniyetle karşılıyoruz
Meteoroloji uzmanları tarih verdi: İstanbul'a sağanak yağış geliyor!