AKP'li Bilgiç açıkladı...İşte seçimin en geç yapılacağı tarih!

AKP TBMM Başkanvekili Sadi Bilgiç, seçimlerin en geç 14 Mayıs'ta yapılabileceğini söyledi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimle ilgili yaptığı son açıklamada, seçim tarihinin 'mevsim şartlarına göre güncellenebileceğini' söylemişti.

AKP TBMM Başkanvekili Sadi Bilgiç'ten de bir açıklama geldi. AKP'li Bilgiç, seçimlerin Kurban Bayramı, Hac dönemi, sınav takvimi dikkate alındığında 18 Haziran yerine en geç Mayıs ayının 7’si ya da 14’ü gibi yapılabileceğini söyledi.

"MAYIS AYININ 7'Sİ YA DA 14'Ü"

Bilgiç, seçim tarihiyle ilgili öngörüsünü şöyle açıkladı:

"6 Nisan’dan sonrası için muhalefetin açıklamaları var ama netice itibariyle bütün bu Haziran ayının takvimini de göz önüne aldığımızda en geç Mayıs ayının 7'si ya da 14'ü gibi seçimlerin gerçekleşeceğini düşünüyorum. Buna bağlı olarak da zaten aday listelerinin belirlenmesi ve teslim edilmesi, Nisan başına tekabül ediyor. Önümüzde de epey bir iş yükü var, ocak, şubat ve mart aylarında Meclisin çok yoğun bir çalışma içerisinde olacağını düşünüyorum. Ben siyasi partilerin kendi içlerinde bu süre içerisinde belli bir noktaya gelebileceklerine de inanıyorum."

Gündem Haberleri

Gazeteci İsmail Saymaz’ın ev hapsi kararında flaş gelişme
Vatandaşların yüzde 60'ı aynı şeyi istiyor
PKK Türkiye’nin gücüne dönüştürülmelidir
Neredeyse eline kalaşnikof alacak, dağa çıkacak...
İş insanı tutuklandı