AKP’li vekil Atalay’dan Bakan Soylu’ya: Hiçbir izahı olamaz

AKP Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bizzat tanıttığı KADES uygulamasını hedef aldı.

AKP Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bizzat tanıttığı KADES uygulamasını hedef aldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından Kadın Acil Destek (KADES) uygulamasının Türkçe'nin yanı sıra Farsça, Arapça, İngilizce, Rusça ve Fransızca dil seçenekleriyle hizmet vermeye başladığını duyurdu. Kürtçe’nin seçenekler arasında yer almaması sosyal medyada tartışılmıştı.

“UMARIM KADES UYGULAMASINDAKİ EKSİKLİK…”

AKP’li vekil Orhan Atalay da bakanlığı eleştirip “Bir dilin yok sayılması asgari o dili konuşanların yok sayılmasıdır. Bu ülkenin en kadim unsurunu teşkil eden bir halkı yok saymanın ise, hiçbir izahı olamaz. Umarım KADES uygulamasındaki eksiklik en kısa sürede giderilerek Kürtçe de kardeş diller arasındaki yerini alır” ifadelerini kullandı.

İşte o mesaj:

Gündem Haberleri

Yerlikaya Sahneye Çıktı, Soylu Sessizce Uzaklaştı!
İşte "Demir Kubbe"yi delen yeni yöntem!
Duruşma salonunda ayakta sloganlarla karşılandı!
Bingöl’de 4.0 Büyüklüğünde Deprem
YÖK’ten Yeni Bölümler: Yapay Zeka, Büyük Veri ve Uzay Teknolojileri Üniversitelerde