Ankara’ya yeni metro hatları geliyor

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yaşama geçirecekleri metro projelerinin onay aldığını duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yaşama geçirecekleri metro projelerinin onay aldığını duyurdu. Önceki dönemlerden Yavaş yönetimine devredilen 6 milyar liralık borcun tamamının ödendiğini de vurgulayan Yavaş, yeni projelerini “Ankara’mıza hayırlı olsun” başlığıyla açıkladı.

BORÇ, 44,74 KİLOMETRELİK METRO HATTINA DENK GELİYOR

Yavaş, paylaşımında “Dikimevi – Natoyolu Metro Hattı için ihale süreci tamamlandı. Sözleşme imzası sonrası çok yakın zamanda sahada çalışmalara başlıyoruz. Ulaşım projelerinde başka onaylar da alındı. M2 Koru – Yaşamkent – Bağlıca uzatma hattı (9,36 km), M4 Şehitler – Forum uzatma hattı (7,69 km) projeleri Ulaştırma Bakanlığı tarafından onaylandı. M5 Kızılay – Dikmen uzatma hattı (15,5km) projesinde tüm resmi revizyonlar tamamlandı son onay aşamasında. Ayrıca önceki dönemlerden devraldığımız ve belediyemizin omuzlarına yüklenen metro kesintilerine ilişkin 6 milyar liralık borcun tamamı ödenmiştir. Ödemesi biten bu borç, toplamda 44,74 kilometrelik bir metro hattına denk gelmektedir” ifadelerine yer verdi. 

Güncel Haberleri

CHP'den Anayasa Mahkemesi'ne iptal başvurusu
PTT hafta içi kaçta açılıyor ve kaça kadar açık? Cumartesi günleri PTT şubeleri hizmet veriyor mu? Hafta sonu çalışıyor mu?
Kurban Bayramı ne zaman 2025, Kurban Bayramı'na kaç gün kaldı? Kurban Bayramı 2025 tatili 9 gün mü olacak?
Korgeneral İsmail Hakkı Pekin’den Önemli Açıklama
120 yıllık çay markası iflasın eşiğinde!