AP Türkiye raportörü Kati Piri: Türkiye'nin üyeliği mümkün değil

AP Türkiye raportörü Kati Piri verdiği mülakatta Türkiye'nin üyeliğinin mümkün olmadığını söyledi.

AP Türkiye raportörü Kati Piri DW Türkçe'ye verdiği mülakatta "Bu Türkiye ve bu AB ile Türkiye'nin üyeliği mümkün değil" dedi. Piri, "(Ankara) benden sonraki raportörlerle daha çok sorun yaşayacak" diye konuştu.

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) son beş yıldır Türkiye raportörlüğünü yapan Kati Piri, DW Türkçe’ye bir mülakat verdi. Piri mülakatta taslağını kendisinin hazırladığı, AP'nin Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki katılım müzakerelerinin askıya alınmasını öneren kararına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

'TÜRKİYE'NİN ÜYELİĞİ MÜMKÜN DEĞİL'

Türkiye hükümetinin AP kararını "değersiz, hükümsüz ve itibarsız" olarak nitelemesine ilişkin Piri, Ankara'nın AP’yi küçümsemesinin "akıllıca bir tavır olmadığını" söyledi. Hollandalı raportör, AP'nin "gümrük birliği, vize serbestisi ve AB fonları konusunda mutlak yetkiye sahip olduğuna" dikkat çekti.

Ankara'dan kendisine gelen eleştirilere ilişkin de açıklamalar yapan Piri "Türk hükümeti beni sevmiyor olabilir ama benden sonra gelecek raportörle çok daha zor anlar yaşayacaklar" diye konuştu.

"Bu Türkiye ve bu AB ile Türkiye'nin üyeliği mümkün değil" diyen Piri üyeliğin ancak "değişik bir Türkiye" ve "daha etkin ve değişik bir AB" ile mümkün olabileceğini kaydetti.

Güncel Haberleri

Kocaeli'de sel felaketi: Kayıp eski muhtarın cansız bedeni İzmit Körfezi'nde bulundu
CHP'li Durdu Özbolat'tan Ali Öztunç'a başsağlığı mesajı
CHP'li Ali Öztunç'un acı günü: Annesi Hatice Öztunç hayatını kaybetti
Murat Cemcir'in şirketine iflas kararı verilmişti! Avukatından dikkat çeken açıklama
Pankreas kanseriyle mücadele ediyordu: Ünlü müzisyen Soner Olgun hayatını kaybetti