Arama-kurtarma ekipleri GSM şirketlerine tepki gösterdi

Deprem bölgesindeki arama kurtarma ekipleri her depremle çöken GSM şirketlerinin rezaletini anlattı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerle birlikte telefon operatörlerinin hizmetlerinde de büyük aksaklıklar yaşandı. Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone'un 11 milyonu aşkın mobil abonesinin olduğu deprem bölgesinde özellikle arama-kurtarma açısından en kritik saatlerde iletişim ve haberleşme imkanları kısıtlı kaldı.

Yönetmelikte net olarak belirlendiği halde yeterli kapasitede mobil ve yedek haberleşme sistemleri hızla kurulmadı.

'Tüylü Mikrofon' adlı YouTube kanalının deprem bölgesinde görev alan arama-kurtarma ekibiyle gerçekleştirdiği röportaj dikkat çekti.

"YÜZDE 50 DAHA FAZLA CAN KURTARILABİLİRDİ"

GSM operatörlerine tepki gösteren arama kurtarma görevlisi ifadelerinde: "Apartmanların üzerine dikilen bütün GSM'ler çökmüş. Niye apartmanın üzerine koyuyorsun kule dik ama öyle bir kule dik ki içinde güç kaynağın olsun 10 gün yetecek kadar. Yüzde 50 daha fazla can kurtarılabilirdi. Bize gelen konumları açamadık. İnsanlara yetişemedik. Bunların hepsi yargılanmalı, hesap vermeli." dedi.
 

Güncel Haberleri

Deniz Göktaş'ın gösterisi gündemde: İsmail Saymaz soruşturma açıldığını söyledi
Tamar Tanrıyar gözaltına alındı
Masa başı çalışanlar dikkat: Her saat başı 5 dakikalık mola verimliliği artırıyor
Deniz Göktaş'tan 'kaçtı' iddiası üzerine açıklama: 'Uzun yıllar ülkede olacağım'
Denizden büyü malzemeleri çıkardı, büyücüler peşine düştü