Atambayev'in evi basıldı: Ölü ve yaralılar var, emniyet müdürü komada

Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Orozbek Opumbayev, "Atambayev'in silahla karşılık vereceğini beklemiyorduk" diye konuştu.

Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Orozbek Opumbayev, eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in evine düzenlenen operasyonda Atambayev'in silahla karşılık vereceğini beklemediklerini, güvenlik güçlerinin gerçek mermi kullanmadığını söyledi.

Meclis genel kurulu, dün Atambayev'in evine yapılan baskın sonrasında yaşananlar nedeniyle Meclis Başkanı Dastanbek Cumabekov'un başkanlığında olağanüstü toplandı. Opumbayev, operasyona ilişkin meclis genel kurulunu bilgilendirdi. İçişleri Bakanlığında soruşturmayı yürüten yetkilinin kararı ve talimatıyla Atambayev'in evine gittiklerini söyleyen Opumbayev, "Atambayev'in silahla karşılık vereceğini beklemiyorduk" dedi. Opumbayev, eski Cumhurbaşkanının güvenlik güçlerine Dragunov keskin nişancı tüfeği ile ateş ettiğini dile getirerek, "Atambayev 1'i ağır, 6 güvenlik görevlisini yaraladı. Orada toplam 25 özel harekatçı yaralandı. Bir özel harekatçı yaşamını yitirdi. Ayrıca rehineler var" diye konuştu. 

'EV BİR KALE'
Milliyet'in haberine göre, Opumbayev, teslim ol çağrılarına olumsuz yanıt veren Atambayev'in evinde özel hazırlanan bir bölümde saklandığını belirterek "Atambayev'in taraftarları silahla, taşla, demir sopalarla karşılık verdi. Maalesef bu ev, bir ev değil. Bu bir kale, bir sığınak" ifadelerini kullandı. Atambayev ve destekçilerinin, güvenlik güçlerine sert şekilde karşılık verdiği operasyonda bir güvenlik görevlisi yaşamını yitirmiş, bölge emniyet müdürü başından aldığı darbeyle komaya girmişti. 

Dünkü operasyona katılan 6 güvenlik görevlisi hala Atambayev tarafından rehin tutuluyor.

Güncel Haberleri

'Son 40 ayın en düşük enflasyon seviyesine ulaştık'
Türkiye’nin ünlü çay markası satılıyor!
İBB soruşturmasında bir tutuklama daha
CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ'dan Samsun için “Adalet Zinciri” çağrısı
Dev şirket binlerce kişiyi işten çıkaracak