Atina'da Türk Konsolosluğuna saldırı

Yunanistan’da, Türkiye’nin Atina-Pire Başkonsolosluğu binasına bir grup tarafından boya şişeleri atıldı.

Başkonsolos Oya Yazar, olayla ilgili yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde Türk Başkonsolosluğunun bulunduğu caddeye gelen yaklaşık 15-20 kişilik bir grubun, konsolosluk binasının dış duvarlarına içerisinde kırmızı boya bulunan çok sayıda şişe fırlatarak kaçtığını söyledi.

Başkonsolos Yazar, saldırıda yaralanan olmadığını, dış duvarlarda hasar meydana geldiğini ve konsolosluk binasının ön kısmında bulunan bekleme salonunun pencerelerinin camlarının kırıldığını belirtti.

Yunan basınında çıkan haberlerde, saldırının, kendilerini iktidar karşıtı “anarşistler” olarak tanımlayan Rubikon grubu üyeleri tarafından yapıldığı yazıldı.

Yunan Polis Teşkilatı (ELAS) yetkilileri olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Güncel Haberleri

Şanlıurfa depremi sonrası Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan açıklama: Daha büyük deprem bekleniyor mu?
Ev yapımı konserve hazırlayanlar dikkat: Bu hata ölümcül olabilir
Şanlıurfa’da okullar tatil mi? Valilikten deprem sonrası açıklama
Şanlıurfa’da 5,4 büyüklüğünde deprem! Çok sayıda ilde hissedildi
Dusan Vlahovic’ten Serenay Sarıkaya hamlesi! Sosyal medyada gündem oldu