Bahçeli, Özdağ ve İmamoğlu'nu hedef aldı: "Su katılmamış edepsizliktir"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında açıklama yaptı. Bahçeli yaptığı konuşmada geçtiğimiz hafta TBMM'nin önüne giden ve Süleyman Soylu'yu çağıran Ümit Özdağ'ı hedef aldı.

Partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuşan Bahçeli sığınmacıların ‘Türkiye’nin yumuşak karnı olduğunu ve istismara açık hale getirildiğini’ söyledi.

Bahçeli’nin hedefinde ismini vermediği Ümit Özdağ vardı. MHP lideri, son günlerde artan sığınmacı karşıtı söylemleri ‘tezgâh’ olarak nitelendirerek toplumsal tansiyonun yükseltilmek istendiğini savundu. 

Bahçeli, Soylu’nun ‘terörle mücadelede önemli bir aktör’ olduğunu savunarak Özdağ’ın bakanlık önüne gitmeye çalışmasını ‘terörün ömrünü uzatmak, hadsizlik’ olarak tanımladı.

Bahçeli’ Özdağ’a şunları söyledi: “İçişleri bakanımıza saldırmak, su katılmamış edepsizliktir. Hainlere yol açan, yol gösteren densizlik ve terbiyesizliktir. Buna da hiç kimsenin hakkı olamayacaktır. Kimin hesabı varsa hukuk yolu açıktır. Bakan’a ismiyle, kaba şekilde ifade etmek, devlet vakarını saygısızca ayaklar altına almak demektir. Hiçbir bakanlığımız gelişigüzel nümayiş yeri, siyasi rant devşirmenin alanı değildir. Bakanımıza ismiyle hitap edip aklınca meydan okumaya işi götürenler, hangi melanetin ümidi olduklarını düşünmeliler.”

Bahçeli, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın ilan ettiği genel affı hatırlatarak, şunları söyledi: “İlan ettiği genel af kararı mühim ve geri dönüşleri kolaylaştırıcı bir gelişmedir. Hükümetin uygulayacağı her politikayı destekleyeceğimiz bilinmelidir. Hiçbir masumu elinde hançerle bekleyen cellatlara teslim edemeyiz, böylesi vahşete ortak olamayız. Bize göre briket evlerin yapımı değerli bir adımdır.”

EKREM İMAMOĞLU'NU HEDEF ALDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da hedef alan MHP lideri, aday olma arzusu taşıdığını ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun iştahını kırdığını savundu.

Bahçeli, şunları dedi: “Asıl vız gelecek tırıs gidecek şahıs İmamoğlu’dur. İradesi de ipoteklidir. İstanbul ziyan edilmiştir. İstanbul kaderi ile baş başa bırakılmıştır. Bu kara leke parti yönetimi ve belediye başkanının alnına kazınmıştır.”

Bahçeli, her grup toplantısında hedef aldığı Gezi davası hükümlüsü iş insanı Osman Kavala’yı bu hafta da hedef aldı.

Kavala’ya hakaret eden Bahçeli, iş insanını tartışmalı tarihi isim Topal Osman’la kıyasladı. Kavala karşısında halife Ömer, Topal Osman, Osman Paşa’yı ‘bildiklerini’ söyleyerek “Soros’a ruhunu satmış Osman Kavala’yı bilmeyiz, bilmeyeceğiz” dedi

Gündem Haberleri

Hastaneden açıklama geldi
Kurban Bayramı'nın ilk gününde acı bilançoyu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu
'Terörsüz Türkiye' mesajı verildi
CHP ile AKP arasındaki fark herkesi şaşırttı
İmamoğlu’ndan videolu ‘mega proje’ paylaşımı