Bakan Bozdağ, 'Gezi Davası' kararını böyle savundu: Türk yargısı bağımsızdır

Gezi Davası'nda verilen kararlarla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Bozdağ, "Kimse yargının üstünde değildir" dedi.

Gezi Davası'nda iş insanı Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi'ye ise 18’er yıl hapis cezası verildi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kararlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin bir 'hukuk devleti' olduğunu söyleyen Bozdağ, "Kimse yargının üstünde değildir. Ayrıca Cumhurbaşkanımıza ve hakimlere dil uzatanları kınıyorum" diye konuştu.

Bozdağ, "Ne ABD'nin ne de başka bir ülkenin Türkiye'nin yargılamasıyla ilgili söz söylemeye hakkı yoktur. Onlar kendi işine baksınlar" dedi.

Gündem Haberleri

Hastaneden açıklama geldi
Kurban Bayramı'nın ilk gününde acı bilançoyu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu
'Terörsüz Türkiye' mesajı verildi
CHP ile AKP arasındaki fark herkesi şaşırttı
İmamoğlu’ndan videolu ‘mega proje’ paylaşımı