Bakan Çavuşoğlu'nun tepki gösterdiği gazetecinin kimliği ortaya çıktı

Kazakistan’ın başkenti Astana’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na, soru soran ve Bakan Çavuşoğlu'nun, “FETÖ ağzı ile sorulan bu soruya cevap vermiyorum” yanıtını verdiği gazetecinin kim olduğu belli oldu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kazakistan'ın başkenti Astana'daki Suriye konulu görüşmenin ardından Rus mevkidaşı Lavrov ve İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif’le birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, yerel gazeteci olduğunu belirterek, "Afrin'deki harekâtın Suriye'nin toprak bütünlüğüne karşı olduğunu" söyleyen ve İsviçre'de FETÖ bağlantılı bir iş insanının kaçırılmaya çalışıldığını savunan kişiye tepki gösterdi.

Bakan Çavuşoğlu soruya, “FETÖ ağzı ile sorulan bu soruya cevap vermiyorum” şeklinde yanıt verdi. Sabah gazetesinin haberine göre ise Kazak gazetecinin isminin Baglan Omarov olduğu, FETÖ tarafından kurulan Kazak Türk Lisesi Mezunu ve FETÖ üyesi olduğu ortaya çıktı.

KAZAK YETKİLİLER UYARILDI

Olayın ardından Omarov hakkında Kazakistan yetkililerinin uyarıldığı öğrenildi. Uzun süredir FETÖ ile mücadele eden Kazakistan yönetimi 15 Temmuz darbe girişiminden sonra örgütün okullarının kapatılması konusunda harekete geçmişti. Örgüt yöneticileri Kazakistan'dan Kırgızistan'a kaçarken FETÖ okullarından mezun çok sayıda Kazak kökenli FETÖ mensubunun ülkede faaliyet göstermeye devam ettiği biliniyor.
 

Güncel Haberleri

Kurucusu kadın olan Türkiye’nin en büyük cirolu 10 şirketi
İşte en hızlı interneti olan ülkeler!
5 dizi ekranlara veda ediyor! İşte final tarihleri
Ünlü YouTuber paraşütten yere çakıldı
Nihat Hatipoğlu'ndan 'pavyon' yanıtı