Bakan Eroğlu: Kudüs gözbebeğimiz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Kudüs gözbebeğimizdir. Dolayısıyla ABD'nin bu tavrını kabul etmiyoruz. Esasen Birleşmiş Milletler'in kararlarına da aykırıdır" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, partisinin Burdur merkez ilçe kongresine katıldı. Öğretmenevi Konferans Salonu'nda yapılan toplantıda yaptığı konuşan Bakan Eroğlu, ABD Başkanı'nın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımak için bir adım attığını belirterek, "Bunu tanımıyoruz. Müslümanlar'ın ilk kıblesi. Bir toprak değil orası, mukaddes bir yer. Oranın mukaddes bir yer olduğu ayet-i kerimeyle tescil edilmiştir. Her Müslümanın sahip çıkması üzerinde bir vecibedir. Kudüs gözbebeğimizdir. Dolayısıyla ABD'nin bu tavrını kabul etmiyoruz. Esasen Birleşmiş Milletler'in kararlarına da aykırıdır" diye konuştu. Bakan Eroğlu, "Bütün düşmanların ortak hedefinin Türkiye olduğunu belirterek, "Çünkü gönül coğrafyamızın son kalesi Türkiye. Bütün herkes burayı düşürmek istiyor. Ama onların bir hesabı varsa cenabı Allah'ın da bir hesabı var." diye konuştu.

Bakan Eroğlu daha sonra Burdur Valiliğine geçerek Vali Şerif Yılmaz'ı ziyaret etti. Eroğlu, burada düzenlediği basın toplantısında Burdur'da temeli atılacak 13 tesise 81 milyon TL harcanacağını belirtti. Eroğlu, "Antalya'ya gelen 10 milyona yakın turistin yüzde 15'ini Burdur'a çekmek için bir hedef koyalım ve bakanlık olarak biz her türlü desteği verelim. Yabancı basın mensuplarını davet edeceğiz. Tabiat turizmi master planını daha önce hazırlamıştık" dedi.

13 TESİSİN TEMELİNİ ATTI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Burdur programı kapsamında toplam yatırım bedeli 81 milyon lira olan, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 12 ve Doğa Koruma ile Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak 1 tesisin temel atma törenine katıldı. Bakan Eroğlu, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bakanlığının ve hükümetin Burdur'a yaptığı hizmetleri anlattı.

Burdur'a Afyonkarahisar'dan geldiğini söyleyen Bakan Eroğlu, "Gelirken, heybemiz dolu geldik. Yollar, Afyon kaymağı gibi oldu. Bunun için Başbakan'ımıza teşekkür ediyorum. Şubat ayında geldiğimde 124 müjde vermiştim. Bunların 96'sı bitti, 28'inin de inşaatları hızla devam ediyor. Burdur'a çok büyük önem veriyoruz. DSİ Burdur'da destan yazıyor. Yılbaşından bu yana DSİ 220 milyon lira yatırım yaptı. Kişi başına Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak en fazla yatırım yapılan il Burdur. Burdur, her şeyin en güzeline layık. Şu ana kadar hükümetimiz, Burdur'a 6 milyar liralık yatırım yapmış. 1 milyar 280 milyon lira ile bütün bakanlıklar arasında birinci sırada biz varız. Yaptık, yapıyoruz, yapacağız. 12 baraj, çok sayıda gölet yaptık. 219 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Çiftçilerin bu sulamalardan ilave zirai gelir artışı yılda 326 milyon TL oldu" diye konuştu. Burdur Gölü Eylem Planı'nın hazırlandığını da dile getiren Eroğlu, "İnşallah, Burdur Gölü ile ilgili de büyük bir çalışma yapacağız. Hizmette sınır yok. Hayatımda imkansız denen bir şey görmedim" dedi.

Bakan Eroğlu, konuşmaların ardından protokol üyeleriyle birlikte tesislerin temelini attı. Daha sonra ORKÖY ve gelir getirici tür sertifikaları ile ceviz, badem, lavanta, mahlep, dut ve zerdali fidan türlerinden oluşan toplam 2500 fidan da Burdurlulara ücretsiz dağıtıldı.

'DÜNYADA ORMAN VARLIĞI AZALIRKEN TÜRKİYE'DE ARTIYOR'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya'da katıldığı bir programdaki konuşmasında, "Dünyada orman varlığı, azalırken, Türkiye'de artıyor. Bizim dönemimizde orman alanları 1,5 milyon hektar, yani 15 milyon dekar arttı" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen Engelli Aday Memurların Temel Eğitim Programı'na katıldı. Toplantıda Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı müdür ve amirler de hazır bulundu. Programda konuşan Bakan Eroğlu, bakanlık olarak engel tanımadıklarını belirterek, "Şu an en çok engelli istihdam yapan bakanlık biziz. Şimdi yeni 640 engelli daha alıyoruz. Ailemizin yeni fertleriyle kucaklaşmak için buraya geldim. Hepinizi gönülden seviyorum" dedi. Türkiye'nin en büyük yatırımcı bakanlıklarından biri olduklarını aktaran Bakan Eroğlu, bütçenin yaklaşık 18- 20 milyar lira olduğunu ve bunun 11 milyarının DSİ tarafından yürütüldüğünü kaydetti.

'ODUN SERVETİMİZİ YÜZDE 30 ARTTIRDIK'

Ormancılıkta büyük seferberlik yaptıklarını ve dünyada ses getirdiklerini vurgulayan Eroğlu, "Geçen gün bir açılışta 4 milyarıncı fidanı Edirne'de diktik. Dünyada orman varlığı azalırken, Türkiye'de artıyor. Bizim dönemimizde orman alanları 1,5 milyon hektar, yani 15 milyon dekar arttı. Odun servetimizi de yüzde 30 arttırdık. 1,6 milyar metreküpe serveti çıkarttık. Bu, bir destandır. Biz, millete hizmet için varız. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Bu mantıkla çalışıyoruz" diye konuştu.

'38 EYLEM PLANI HAZIRLADIK'

Bir işi yapmadan önce plan hazırladıklarına dikkat çeken Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

"38 eylem planı hazırladık; çünkü Türkiye, cevizi ithal ediyor. Olacak şey mi? Bademi ithal ediyor, olacak şey mi? Şimdi artık ceviz, badem, zeytin, keçiboynuzu ormanını, 38 adet eylem planıyla bu işleri yürütüyoruz. Her kim, neyi, ne zaman, nasıl yapacak, plan nedir? Bunun takibi, bunlar olmadan gelişim olmaz."

Türkiye'de önceden erozyonla kaybolan toprak oranının 500 milyon ton olduğunu belirten Bakan Eroğlu, bunu 168 milyon tona indirdiklerini de söyledi.
 

Güncel Haberleri

İç hatlarda uçmak bile artık zorlaştı
Ankaralılar dikkat! Valilikten uyarı
Anayasa' da yenilik için ilk adım
Yolcu uçağı havada arızalandı!
Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş CHP lideri Özgür Özel'i ziyaret etti