NTV’de canlı yayına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önemli açıklamalarda bulundu. Terör örgütü mensuplarının İstanbul’a 5 kg patlayıcı getirdiğini belirten Soylu, “Bugün İstanbul Polisi çok önemli bir katliamı engellemiştir” dedi.
Bakan Soylu'nun açıklaması şöyle:
"Bugün İstanbul polisi çok önemli bir katliamı engellemiştir. Onun da şeyini ilerleyen saatlerde söyleyeceğim. İstanbul emniyetimize polisimize çok teşekkür etmek istiyorum. Türkiye'nin bu konularda canını yakanlar tekrar yaşatacaklarını düşünmüşlerdir ama buna izin verilmemiştir.
Bugün PKK mensupları İstanbul'a 5 kg patlayıcı getirdiler. Polisimizin otogardaki takibi sonucu ve istihbaratımızın bu konudaki keskin hafızası sonucu 5 kg patlayıcıyı otogarda tespit ettiler. Binlerce kişi oradaydı. Bunları yerleştirenlerini yakaladılar ve patlayıcıyı da patlamadan etkisiz hale getirdiler. Akşama doğru böyle bir operasyonu arkadaşlarımız gerçekleştirdi ve 2 kişi gözaltına alındı."