Barzani'den yeni adım! Kürt heyeti Bağdat'a gidiyor

25 Eylül'de yapılması planlanan bağımsızlık referandumu öncesi önemli bir gelişme yaşandı. Barzani, üst düzey kurmaylarını, son bir görüşme için Bağdat'a gönderme kararı aldı.

Irak  Cumhurbaşkanı  Fuad Masum ve  Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı  Mesut Barzani'nin iki gün içinde referandumu görüşmek üzere  Bağdat'a üst düzey heyet gönderilmesi konusunda anlaştıkları bildirildi.

SÜLEYMANİYE'DE BİR ARAYA GELDİLER

Irak Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Masum'un  Süleymaniye kentinde Barzani ile referandumu görüştüğü belirtildi.

Açıklamada, "Toplantıda, referandumu görüşmek üzere önümüzdeki iki gün içerisinde  Bağdat'a üst düzey heyetin gönderilmesine karar verildi." ifadeleri kullanıldı.

MASUM, REFERANDUMA TAM OLARAK KARŞI ÇIKMIYOR

Masum,  Süleymaniye'ye giderek Barzani ve  Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri ve eski  Cumhurbaşkanı  Celal Talabani'nin eşi Hero Talabani ile görüşmüştü.

Bağdat'taki bazı siyasi çevreler, söz konusu referanduma karşı tutumunu net olarak belirtmediği için KYB'li  Cumhurbaşkanı Masum'a yoğun eleştirilerde bulunuyor.

Masum'un meclis tarafından görevden alınması için imza toplama çalışmaları yapılıyor.

Güncel Haberleri

Dilan Polat'ın ardından Engin Polat'ın sosyal medya hesabına da erişim engeli getirildi
2026 YKS tercih işlemleri başladı
Manifest'ten kanser tedavisi gören minik hayranlarına duygulandıran sürpriz
ABD ve Suudi Arabistan Irak’a hava saldırısı düzenledi: En az 20 ölü
Antalya Büyükşehir Belediyesi soruşturması: Gençlik Merkezi Sorumlusu Tuğçe Güney tutuklandı