Başbakan Yıldırım inceleme başlattı

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Maltepe'de bir babanın 2 ve 4 yaşındaki kızlarını pompalı tüfekle öldürmesinin ardından, annenin iddiaları üzerine kamu görevlilerinin ihmali olup olmadığının araştırılması için inceleme talimatı verdi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Yıldırım, İstanbul Maltepe'de bir babanın 2 ve 4 yaşındaki kızlarını pompalı tüfekle öldürmesinin ardından annenin iddiaları üzerine, "kamu görevlilerinin ihmali olup olmadığının" araştırılması için inceleme başlattı. Müfettişler, annenin hangi makamlara ne zaman başvuruda bulunduğunu ve hangi işlemlerin yapıldığını tek tek inceleyerek, rapor halinde Başbakan Yıldırım'a sunacak.

KIZLARINI ÖLDÜRÜP İNTİHAR ETMİŞTİ

Olayla ilgili herhangi bir ilgisizlik, ihmal ve kusurun tespit edilmesi halinde incelemenin soruşturmaya dönüştürülebileceği belirtildi. Ali Yardım'dan ayrılma sürecinde olan ve sığınma evinde kalan Dilek Yardım, "Defalarca savcı ve polise başvurduğunu ama uzaklaştırma kararı aldıramadığını" ifade etmişti. Maltepe'de 2 Ocak günü bir apartmanın giriş katındaki evde silah seslerinin duyulması üzerine çevre sakinleri polise haber vermiş, eve gelen ekipler Elif Mina (4), kardeşi Miray Hira (2) ile babaları Ali Yardım'ın (29) cesedini bulmuştu. Yapılan araştırmada, Ali Yardım'ın, kızlarını öldürdükten sonra intihar ettiği belirlenmişti.

Güncel Haberleri

Bakan Çiftçi acı haberi duyurdu: Eskişehir'de Uzman Çavuş şehit düştü
Sadettin Saran ve Ela Rümeysa Cebeci’ye 10 yıl hapis istemi
Yeni UFO belgeleri yayınlandı
Türk bayrağını sökerek yere atan şüpheli: 'Arada sırada kendimi kaybediyorum'
Haluk Levent'ten o iddia üzerine açıklama: 'Hayatım boyunca sigara dahi içmedim'