BBP Ordu İl Başkanı, Kadın Kolları İl Başkanının gözaltına alınması hakkında konuştu

BBP Ordu Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü'nün, 2 Temmuz’da iş yerinden ters kelepçe takılarak gözaltına alınmasına ilişkin BBP İl Başkanı Durmuş Zor, düzenlediği basın toplantısında açıklama yaptı.

anka'dan Erdoğan Erişe'nin haberine göre, BBP İl Başkanı Durmuş Zor'un açıklamaları şu şekilde:

“Altınordu’daki iş yerindeki çalışanı rahatsız olduğunu beyan edince, başka bir çalışanı ile birlikte Altınordu’daki iş yerine geliyor. Yaklaşık 2 saat sonra da İl Sağlık Müdürlüğü’nün filyasyon ekibi iş yerine geliyor. ‘Sizin elemanınızla temasınız var. Buna bağlı olarak işlem yapacağız’ diyorlar. Fatma hanım, kendisinin farklı bir yerde olduğunu belirterek, ‘temaslı olmadığını’ söylüyor.

‘Ben 15 gün karantina ve temaslılığı kabul etmem’ deyince, sağlık ekipleri emniyet mensuplarını çağırıyor. Emniyet mensuplarına da durumu aynı şekilde ifade ediyor. Elemanı da ‘iş yeri sahibi’ sıfatı dışında Fatma Yümlü adını kullanmıyor. Kendisine sorulduğunda iş yeri sahibi olarak ismini söylüyor. Ama temaslı olup olmadığı sorulmuyor. Bundan dolayı temaslılık işlemi başlatılıyor.

Tabi emniyet mensuplarına da meramını anlatamayınca, ikinci grup geliyor. İkinci grupla da tansiyon yükseliyor. 8-10 polis görevi yapmak üzere birazcık daha gergin tablo ile… Fatma hanım, ‘Tamam ben sizinle gideyim, savcılığa da gideyim ama iş yerini toparlayayım. Müşteriler çıksın’ demesine rağmen, ekibin başındaki arkadaş, ‘Tutun götürün, kelepçe vurun’ diye bir söylemde bulununca Fatma hanım tekrar, ‘Ben terörist değilim’ diye bağırarak ‘Bana kelepçe vuramazsınız’ diye tepki gösteriyor. Ama maalesef kelepçe vuruluyor ve emniyete götürülüyor.

Bütün bunların içinde, özellikle ters kelepçe; İçişleri Bakanlığı’mızın talimatlarında, en son olarak başvurulması gereken bir olay olarak belirtilmektedir. Bir insana, hele hele bir bayana ters kelepçe vurulmaması gerektiği, herkes tarafından bilinen bir hakikattir. Emniyet’te hiçbir işlem yapılmıyor. Yaklaşık 20-25 dakika sonra, kendi iş yerine getirip bırakıyorlar.

Şimdi bizim sorumuz; madem temaslı, Kadın Kolları Başkanımız Sayın Fatma Yümlü’yü neden ikamet adresine götürüp bırakmadınız? Bir yurda neden bırakmadınız? Bu kişiyi; temaslılığın dışında elinizde bir belge yoksa, hastaneye götürerek neden kontrol ettirmediniz?

Bu kadar hafif ise 25 dakika içinde serbest kalacak kadar masum bir hal ortada var ise, o zaman önceki davranışların izahı nedir?

Doğal olarak biz bütün bu işlemlerin, adli ve idari olarak yürütülmesini istiyoruz. Fatma hanım evinde temaslılıktan dolayı karantinadadır. Olay onun üzerinden geçmiştir. Bu yüzden benim yanımda basın açıklamasında yoktur. 

OLAY, İKTİDARI ELEŞTİRMEKLE İLGİLİ DEĞİL

Kendisinin beyanı ile bu olayın, bir televizyon programında iktidarı eleştirmesi ile direkt bir ilişkisi yoktur. Çünkü onlarca insan iktidarı eleştiriyor. Biz de iktidarın doğrularına doğru, yanlışlarına yanlış diyoruz ve demeye de devam edeceğiz. Olaydan haberdar olduğu andan itibaren genel başkanımız Mustafa Destici, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu bilgilendirdi. Ordu Vali’miz Tuncay Sonel'i arayarak görüştü. Ben de Sayın Valimizle, 2 kere telefonla görüştüm.

Bugün de makamında görüşerek buraya geldim. Sayın Vali, personelleri ile ilgili olarak soruşturma başlattı. Biz partinin bütün kademelerinde görevli kişilerle bu hukuki sürecin takipçisi olacağız. Çok yakında genel başkanımız bu konuyla ilgili olarak Ordu'ya gelecektir."

Güncel Haberleri

Ankara'da hissedilen deprem!
Arif Kocabıyık yeniden tutuklandı
Tutuklanan üniversite öğrencisi Esila Ayık hakkında karar belli oldu
Oyuncu Hayal Köseoğlu'nun PKK yorumu ortalığı karıştırdı
Bakan Memişoğlu'ndan 'kilo kontrolü' açıklaması