Manavgat Belediyesi'nde sular durulmuyor...
Manavgat Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet' soruşturmasında Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve Başkan Yardımcısı Mehmet Engin Tüter tutuklanmasının ardından Kara’nın yakın arkadaşı olduğu belirtilen Abdullah Doğukan Kayhan bir depoda yüklü miktarda para sakladığını kabul etti. Depoda yapılan aramalarda altın külçeleri ile yüz binlerce Euro ve dolar bulundu.
Manavgat Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet' soruşturması kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ile baklava kutusunda 110 bin euro ile yakalanan Başkan Yardımcısı Mehmet Engin Tüter tutuklanmıştı. Soruşturmada yeni gelişmeler yaşandı.
BAŞKAN'IN YEĞENİ İTİRAFÇI OLDU
Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara'nın yeğeni Hüseyin Cem Gül itirafçı oldu. TRT Haber'de yer alan habere göre; Hüseyin Cem Gül, savcılıktaki ek ifadesinde, alınan rüşvet paralarının bir kısmını Başkan Kara'nın talimatıyla, Kara'nın yakın arkadaşı olduğu belirtilen Abdullah Doğukan Kayhan'a teslim ettiğini itiraf etti.
PARALAR DEPODAN ÇIKTI
Kayhan, savcılık huzurunda verdiği ifadede, Hüseyin Cem Gül'den aldığı paraları yine Başkan Kara'nın talimatı doğrultusunda zirai depoda sakladığını kabul etti.
DEPODAN KÜLÇE KÜLÇE ALTIN ÇIKTI
Savcılık talimatıyla yürütülen soruşturmada, Cumhuriyet Savcısı gözetiminde yapılan yer gösterme ve arama işlemi sonucunda, depoda gizlenmiş halde 3 kilogram külçe altın ile birlikte yarım milyon Euro ve 153 bin 160 Dolar nakit para bulundu.