Beşar Esad'dan Erdoğan'a rest: "Onun sunduğu şartlar altında görüşmeyeceğim"

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.

Türkiye ile Suriye arasında normalleşme adımları atılmaya devam ederken, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'dan dikkat çeken açıklamalar geldi.

"GÖRÜŞME ERDOĞAN'IN BELİRLEDİĞİ ŞARTLAR ALTINDA GERÇEKLEŞEMEZ"

Aykırı'nın Sky News Arabia'ya dayandırdığı röportaja göre Esad, "Görüşme, Erdoğan'ın belirlediği şartlar altında gerçekleşemez" şeklinde konuştu.

Esad, daha önce yaptığı açıklamalarda Erdoğan ile görüşmesinin ön şartı olarak Suriye’nin kuzeyindeki Türk askerlerinin çekilmesini öne sürmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan da en son yaptığı açıklamalarda, "Şu anda Suriye’de Esed, maalesef Türkiye’nin Kuzey Suriye’den çıkmasını istiyor. Böyle bir şey olamaz. Biz orada terörle mücadele ediyoruz" ifadelerini kullanmış ve Esad’ın talebine karşı olduğunun sinyalini vermişti.

Gündem Haberleri

Yurt Gazetesi Temsilcisi Abdullah Ağırkan’dan AK Parti İBB Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş’a Ziyaret
3 sizden 3 bizden görevlendirin...
RTÜK'ten Sözcü TV, Halk TV, NOW TV ve Tele1'e ceza
Cem Küçük'ten dikkat çeken bakanlık önerisi geldi
Mekanizma kurulacak