Binali Yıldırım'dan genelge: Ulaştırma yatırımında yerli malı kullanın

Resmi Gazete’de yayımlanan Başbakanlık Genelgesinde, “Kamu kurum ve kuruluşlarıyla belediyeler ve il özel idareleriyle bunlara bağlı kurum, kuruluş ve şirketlerin yapacağı metro, hafif raylı sistem, tramvay ile benzeri kullanılan çeken veya çekilen araçlar en az yüzde 51 yerli malı olacaktır” denildi.

Ulaştırma yatırımlarında yerli ürünlerin kullanılması hakkında Başbakanlık genelgesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Başbakan Binali Yıldırım’ın imzasıyla yayımlanan genelgede, teleferik, finiküler, monoray, metro ve şehir içi raylı sistemlerinin proje ve şartnamelerinin onaylanması ile standartlarının belirlenmesi görev ve yetkisinin 26 Ekim 2011 tarihli ve 655 sayılı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 15’inci maddesi ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına verildiği hatırlatıldı.

Emniyet, tasarruf, güvenlik ve rekabet

Genelgede, emniyet, tasarruf, güvenlik ve rekabet ilkelerine uygun hareket edilmesi kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarıyla belediyeler ve il özel idareleriyle bunlara bağlı kurum, kuruluş ve şirketlerin yapacağı metro, hafif raylı sistem, tramvay ile benzeri kullanılan çeken veya çekilen araçların en az yüzde 51 yerli malı olacağı aktarıldı.

Türkiye’de üretilen ürün ve hizmetlerin alımına dair teknik şartnameler başta olmak üzere yerli üretim ve hizmetlerin sunulmasını engelleyen ikincil mevzuat hükümlerine yer verilmeyeceğinin ifade edildiği genelgede, “Yerli üretim ve alımlarla ilgili olarak yapılacak ihale ve sair tedarik işlemlerinde yerli üretim ve hizmetlerin kullanımını sağlayacak teknik ve idari düzenlemelerin teşvik edilmesi için gerekli her türlü tedbir alınacaktır” denildi.

Güncel Haberleri

Çocukların giydiği kostümün satışı yasaklandı: Bakanlık piyasadan toplatılmasına karar verdi
İçişleri Bakanlığı duyurdu: Aranan 65 suçlu Türkiye'ye iade edildi
Ünlü isimlerin uyuşturucu testi sonuçları belli oldu
Seda Sayan: Öngörüsü yüksek bir kadınım, Haluk Levent bana güven vermedi
Emniyet'in 46 yıllık yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı