Binali Yıldırım’dan iptal kararı veren YSK üyesine büyük kıyak!

YSK’da İstanbul seçiminin iptal edilmesine karar veren 7 üyeden biri olan Erhan Çiftçi’nin ağabeyi personel müdürü olarak atanmış.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İstanbul’da seçimin iptal edilmesine karar veren 7 üyeden biri olan Erhan Çiftçi’nin ağabeyi Ayhan Çiftçi’nin, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım’ın Ulaştırma ve Şehircilik Bakanlığı döneminde, başka bir kurumdan, mesleki deneyimiyle ilişkili olmamasına karşın, Personel Daire Başkanı olarak tartışmalı bir şekilde göreve getirildiği ortaya çıktı. Jeoloji mühendisi olan Ayhan Çiftçi’nin uzmanlık alanı olmamasına karşın Karayolları Genel Müdürlüğü’nde Personel Daire Başkanlığı görevini 2017 yılına kadar yürüttüğü öğrenildi.

31 Mart seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’na önce günlerce mazbatasını vermeyen YSK, ardından da bugüne kadar iptal gerekçesi olarak kabul etmediği nedenlerle seçimi iptal etmişti. YSK’nın kararı hukuki olarak pek çok tartışmaya neden olurken, seçimin iptal edilmesi yönünde karar veren 7 üye hukuk çevreleri tarafından eleştirilmişti.

Güncel Haberleri

O benim kahramanımdır!
Tavuk ihracatına sınırlama geldi!
AKP'de şok istifa!
Ankara'da ekmeğe zam yolda!
1 Mayıs'ta ücretsiz olacak!