Binlerce şoför adayının uyuşturucu testi pozitif çıktı

İBB, 141 bin şoför adayına yuşturucu bağımlılık testi yapıldığını ve 5 bin 315 adayın testinin 'pozitif' çıktığını bildirdi.

UKOME Ağustos ayı toplantısında konuşan İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Barış Yıldırım İstanbul'da; 7 bin 60 okul, 2 milyon 819 bin 443 öğrenci, 198 bin 165 de öğretmen bulunduğu bilgisi paylaşarak, 18 bin okul servis aracının 6 Eylül'de trafiğe çıkacağını söyledi. Servislerle taşınacak öğrenci sayısının ise 324 bin olduğunu söylenildi.

Verilen bu bilgilerin ardından İBB'nin Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi almak için başvuran kişilere alkol ve uyarıcı madde testi yapıldığını açıklayan Yıldırım, "Bu kapsamda bugüne kadar 141 bin 350 şoför adayına test yapıldı. Test yapılan bu kişilerden 5 bin 315'i testi maalesef pozitif çıktı." dedi. Bu kişilerin şoförlük yapmalarının engellendiği kaydedildi.

Gündem Haberleri

Süleyman Soylu'dan PKK'nin 'fesih' kararına ilişkin açıklama
Siyasi Saldırılar Bitmek Tükenmek Bilmiyor!
TBMM bu hafta çok yoğun: Kritik toplantılar!
3 büyükşehirde aynı parti önde
Ölü ve yaralılar var