BM nüfus tahminlerini açıkladı! O ülke gelecek yıl Çin'i geçecek...

Dünya nüfusunun 15 Kasım’da 8 milyara ulaşması bekleniyor. BM verilerine göre Hindistan, dünyanın en kalabalık ülkeleri sıralamasında gelecek yıl Çin’i geçecek.

Birleşmiş Milletler (BM), bugün dünya nüfus tahminleriyle ilgili yeni raporunu açıkladı.

Dünya nüfusunun 15 Kasım'da 8 milyara ulaşmasının beklendiği açıklandı. Nüfusun 2030'da 8,5 milyara ulaşarak 2080'lerde 10 milyarı aşacağı tahmin ediliyor. Nüfusun en çok artması beklenen ülkeler ise Mısır, Hindistan, Pakistan, Filipinler, Etiyopya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Nijerya ve Tanzanya oldu.

HİNDİSTAN, ÇİN’İ GEÇECEK

Ayrıca Hindistan'ın dünyanın en kalabalık ülkeleri sıralamasında gelecek yıl Çin'i geçerek birinci sıraya yerleşmesi bekleniyor. Rapora göre Hindistan'ın nüfusu şu anda 1 milyar 412 milyonken nüfus artış hızı son dönemde düşen Çin'de bu sayı 1 milyar 426 milyona yakın.

BM'nin Ekonomi ve Toplumsal İlişkilerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Liu Zhenmin, “Hızlı nüfus artışı yoksullukla ve açlıkla mücadeleyi zorlaştırıyor, sağlık ve eğitim sistemlerinde zorluklara yol açıyor” diyerek aile planlamasının önemine dikkat çekti.

Güncel Haberleri

Maltepe'de kiracı dehşeti: Can kayıpları ve yaralı var, özel harekat polisi sevk edildi
Pastırma sıcakları ne zaman başlıyor? 2026 pastırma yazı kaç gün sürecek?
Vanlı Kara Haydar'ın fenomen eşi Çağla Öz gözaltına alındı
Kaşif Kozinoğlu dosyasında çarpıcı ayrıntı: Ambulans ekibi yemekteymiş, müdahale 29 dakika gecikmiş
Hasidik Yahudiler belgeseli 70 milyon izlenmeye ulaştı: Ruhi Çenet'ten dikkat çeken açıklama