BM'den flaş Kıbrıs hamlesi: New York'a davet etti

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres Mustafa Akıncı'yı ve Nikos Anastasiadis'i New York'a davet etti

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı ve Rum lider Nikos Anastasiadis'i telefonla arayarak New York'a davet etti. Guterres, Akıncı ve Anastasiadis ile New York'ta 4 Haziran Pazar akşamı bir araya gelecek.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, yaptığı yazılı açıklamada, BM Genel Sekreteri Guterres'in Cumhurbaşkanı Akıncı ile bir telefon görüşmesi yaptığını belirtti.

Görüşmede, Guterres'in Akıncı’yı, 5 Haziran Pazartesi günü Rum lider Anastasiadis ve kendisiyle BM Genel Merkezi’nde toplantı yapmak üzere New York’a davet ettiğini kaydeden Burcu, "Cumhurbaşkanımız bu davete olumlu yanıt vererek toplantıya katılacağını BM Genel Sekreterine iletti." dedi.

Sözcü Burcu, BM Genel Sekreteri Guterres ve Cumhurbaşkanı Akıncı’nın telefon görüşmesinden sonra yapılan istişarelerde 5 Haziran'da yapılması planlanan toplantının 4 Haziran Pazar akşamı yemekli bir toplantıya dönüştüğünü sözlerine ekledi.

Güncel Haberleri

3 yıl sonra evinden çıkan Barış yeniden eve kapandı: “Düzelmek istemiyorum”
YAYDER’de yeni dönem: Yeni yönetim ve denetim kurulları seçildi
Kiralık sosyal konut başvuruları tamamlandı: Kuralar ne zaman çekilecek?
Fon soruşturmasında 6 tutuklama daha: Tutuklu sayısı 51’e yükseldi
Savcı odasındaki pozlarıyla gündem olmuştu: Uyuşturucu testi pozitif çıktı