BM'den IKBY referandumuna ilk yorum: Endişeliyiz

BM, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin tüm tepkilere rağmen bugün düzenlediği referandumun bölgeyi istikrarsızlaştırma potansiyelinden endişe duyduğunu bildirdi.

Irak  Kürt Bölgesel Yönetimi'nin bugün düzenlediği referanduma birçok ülkeden gelen tepkilerin yanısıra  BM'den de açıklama geldi.

"IRAK'IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE SAYGILIYIZ"

BM Genel  Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, Genel  Sekreter  Antonio Guterres'in  Irak'ın eğemenliği, toprak bütünlüğü ve birliğine saygı duyduğunu söyledi.

"REFERANDUM İSTİKRARSIZLIK GETİREBİLİR, ENDİŞELİYİZ"

Irak merkezi hükümeti ve IKBY arasında öne çıkan bütün sorunların diyalog ve uzlaşı yoluyla çözülmesi gerektiğini bir kez daha yineleyen Dujarric, "Genel  Sekreter,  Irak  Kürt Bölgesel Yönetimi'nin bugün düzenlediği referandumun bölgeyi istikrarsızlaştırma potansiyelinden endişe duyuyor." ifadesini kullandı.

Güncel Haberleri

3 yıl sonra evinden çıkan Barış yeniden eve kapandı: “Düzelmek istemiyorum”
YAYDER’de yeni dönem: Yeni yönetim ve denetim kurulları seçildi
Kiralık sosyal konut başvuruları tamamlandı: Kuralar ne zaman çekilecek?
Fon soruşturmasında 6 tutuklama daha: Tutuklu sayısı 51’e yükseldi
Savcı odasındaki pozlarıyla gündem olmuştu: Uyuşturucu testi pozitif çıktı