Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin çarpıcı açıklaması: "Derhal serbest bırakın"

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, "Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri Nöbeti ve Açıklaması"nı yayınladı.

Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör olarak AKP'li Melih Bulu'nun atanması üzerine üniversite içerisinde sular bir türlü durulmuyor. Akademisyen Can Candan'ın paylaşımına göre; öğrencilerine, eylemlerinde destekte bulunan üniversite akademisyenlerinden bugün yeni bir açıklama geldi. 

2021-02-01, Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri Nöbeti ve Açıklaması'ndan bir kesit şöyle:

" 29 Ocak Cuma gününden bu yana yaşanan gelişmeler, bir ay önce üniversitemize danışılmadan yapılan rektör atamasının kurumsal yapı ve mekanizmalarımıza verdiği zararın ne kadar vahim sonuçlar doğurabileceğini göstermektedir.

Boğaziçi Üniversitesi'nin köklü tarihinden beslenen ilkeleri çerçevesinde uzun yıllar süregelmiş kapsayıcı tartışma, hoşgörü ve anlayış ortamı yapılan müdahale nedeniyle zarar görmektedir." 

Güncel Haberleri

Bakan Çiftçi acı haberi duyurdu: Eskişehir'de Uzman Çavuş şehit düştü
Sadettin Saran ve Ela Rümeysa Cebeci’ye 10 yıl hapis istemi
Yeni UFO belgeleri yayınlandı
Türk bayrağını sökerek yere atan şüpheli: 'Arada sırada kendimi kaybediyorum'
Haluk Levent'ten o iddia üzerine açıklama: 'Hayatım boyunca sigara dahi içmedim'