Bozdağ'dan çağrı: ABD yönetimi geri adım atmalıdır!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Kullandığı orantısız güç ve uyguladığı şiddetten dolayı İsrail Hükümetini ve İsrail'i ve bunlara müsebbip ABD yönetimini şiddetle kınıyoruz. İsrail hükümeti, orantısız güç kullanımını ve şiddet uygulamasını derhal durdurmalıdır. ABD yönetimi de geri adım atmalıdır" ifadesini kullandı.

Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ABD Başkanı Donald Trump'ın, ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Telaviv'den Kudüs'e taşıma kararını açıklamasının bölgede yeni kriz, kaos ve çatışmaların fitilini ateşlediğini belirtti.

'CESUR BİR TUTUM TAKINILMALI'

İsrail güvenlik güçlerinin, iki gündür kararı protesto edenlere karşı orantısız güç kullandığına ve tartışmasız şiddet uyguladığına dikkati çeken Bozdağ, şunları kaydetti: "Kullandığı orantısız güç ve uyguladığı şiddetten dolayı İsrail Hükümetini ve İsrail'i ve bunlara müsebbip ABD yönetimini bir kez daha şiddetle kınıyoruz. İsrail hükümeti, orantısız güç kullanımını ve şiddet uygulamasını derhal durdurmalıdır. ABD yönetimi de geri adım atmalıdır. İslam ülkeleri ve müslümanlar, samimi ve cesur bir tutum takınmak zorundadır. Kudüs, sadece Filistinlilerin değil bütün Müslümanların ve İslam ülkelerinin ortak derdi ve davasıdır. Bu dava, birlik ve dayanışma ile samimi ve cesur hareket edilirse ancak başarıya ulaşır."


 

Güncel Haberleri

WhatsApp’ta yeni dönem: Mesaj başına ücret geliyor
AYM önünde kendini vuran emekli polis hayatını kaybetti
Dünyanın en uzun menzilli otomobili satışa sunuldu: Tek şarjla 1.100 kilometre
Avukatın adını kullanarak bir günde 1 milyon liralık vurgun yaptılar
Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 2. dalga: Çok sayıda gözaltı