Çavuşoğlu'ndan son dakika ABD açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sırbistan Dışişleri Bakanı Ivica Dacic ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları:

Bu yaklaşımla bir yere varamayız. Hukuk var, her ülkenin yargısı var. İç hukuk var, bir de uluslararası sözleşmeler var Türkiye ve ABD'nin taraf olduğu. Tüm sorunlar çözülebilir ama dayatmayla tehditle değil.

Öyle görülüyor ki siz bu sorunları çözmek istemiyorsunuz, kendi siyasi kaygılarınızla hareket ediyorsunuz ve kendi seçimlerinize malzeme yapmak istiyorsunuz. Çünkü sergilenen tutumu izah etmek mümkün değil. Tamam kendi aralarında farklı kişilerden farklı açıklamalar geliyor. Aynı kurum içinde bile bakan ve yardımcıları arasında farklı tutumlar gördük, görüyoruz. Bu da var ama öyle görünüyor ki ABD bu sorunları çözmek istemiyor, seçimlerde bu konuları malzeme yapmak istiyor.

SIRBİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE DESTEK MESAJI

Sırbistan Dışişleri Bakanı Ivica Dacic "Sırbistan hiçbir zaman Türkiye'ye karşı çalışacak bir koalisyonun içinde yer almayacaktır." dedi.
 

Güncel Haberleri

2026 Nobel Fizik Ödülü'nün sahibi belli oldu
Alkollü ve ehliyetsiz yakalanan Blok3’ün cezası belli oldu
Başakşehir’de okulda bıçaklı saldırı: 7 öğrenci yaralandı
Gökten balık da yağdı, para da: Dünyanın en şaşırtıcı 10 olayı
Ekim ayında şans yüzlerine gülecek: Aşk ve hayatta öne çıkacak 5 burç