CHP Sözcüsü Faik Öztrak'a, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Suriye'den savaştan çıkıp ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız, kendileri arzu ettikleri zaman vatanlarına dönebilirler ama biz onları asla bu topraklardan kovmadık ve kovmayacağız” sözleri soruldu.
Erdoğan’ın sığınmacılar ile ilgili söylediği sözlere cevap veren CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise şu ifadeleri kullandı:
"ENSAR, MUHACİR DİYEREK MİLLETİMİZİN 10 MİLYARLARCA DOLARINI HARCADILAR"
“Anlaşılıyor ki Erdoğan, Suriyeliler konusunda asli görüşüne geri dönmüş bayramdan sonra. Erdoğan’ın sık sık görüş değiştirmesi; bu devleti yönetemediğini, bugün yaşadığımız sıkıntıların sebebini de ortaya koyuyor. 2011’den bu yana kimseye sormadan; ensar, muhacir diyerek milletimizin on milyarlarca dolarını harcadılar. Sadece 2021 sonunda harcanan paranın 51 milyar doları bulduğu yazılıyor, Cumhurbaşkanlığı raporlarında. Türkiye ve Suriye’de 9 milyon Suriyeliye baktıklarını ballandıra ballandıra kendileri anlatıyorlar. Ülkede milletimiz oturacak ev bulamıyor. Bunlar İdlib’te evler, okullar, park ve bahçeler inşa ediyorlar. Siz kimin parasını kime harcıyorsunuz, bunları yaparken kime soruyorsunuz? Milletimize sormadığınız açık.""
"ENSARLIK YAPACAKSANIZ ŞAHSİ SERVETİNİZLE YAPIN"
"Peki madem böyleydi, bayramdan önce Suriyelilerin gidişini neden yasakladınız? Anlaşılan küçük ortağınızdan korktunuz. Bayram bitti; yeniden ‘ensar, muhacir’ demeye başladınız. Ensarlık yapacaksanız, milletimizin sırtından kurban kesmeyi bırakacaksınız? Ensar mı olacaksınız? Beştepe’de bin 100 odalı sarayınızın odalarını, Ahlat’taki Kışlık Sarayı’nızın odalarını, Okluk’taki yazlık sarayınızın odalarını açın bakalım Suriyeli ve Afganlı göçmenlere. Bunları da devletin kesesinden değil, kendi şahsi servetinizle yapın. Devletin kesesinden, milletin kesesinden ensarlık yapılmaz."