CHP MYK, CHP lideri Özgür Özel başkanlığında toplandı.
Toplantı devam ederken bu gündeme ilişkin basın toplantısı düzenleyen CHP Sözcüsü Deniz Yücel, İmamoğlu hakkında devam eden soruşturmalara değindi. Yücel, "ipe sapa gelmez" iddialarla İmamoğlu ve CHP'nin karalanmaya çalışıldığını söyledi.
"BASKI YAPARAK İPTAL ETTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR"
Yücel, yaşananları, "CHP'nin muhalefet yapma kapasitesine darbe vurmaya, engellemeye yönelik bir süreç" olarak nitelendirerek, şu ifadeleri kullandı:
"Bu bir sindirme çabası, bir sindirme operasyonu. 'Ahmak davası' dediler, 'hakaret davası' dediler, 'ihaleye fesat karıştırma' dediler. Şimdi de sırf Sayın Ekrem İmamoğlu'nun adaylığını engelleyebilmek için 35 yıl önce tamamen yasal mevzuata uygun bir şekilde, hak edilmiş diplomayı tartıştırarak, yetkili kişilere baskı yaparak iptal ettirmeye çalışıyorlar."
"BUNUN UTANCINI BİR ÖMÜR BOYU YAŞARSINIZ"
"Bugün İstanbul'da inanmadıkları bir imzayı atmaya zorlananlara sesleniyorum. Bu imzayı atmazsanız; çocuklarınıza, torunlarınıza, öğrencilerinize anlatacağınız, göğsünüzde gururla taşıyacağınız bir şeref nişanesine sahip olursunuz. Ama sırf birileri istiyor diye o imzayı atarsanız, bunun utancını bir ömür boyu yaşarsınız, vicdan azabını da yine bir ömür boyu çekersiniz."