CHP'li Aktuğ, Cumhurbaşkanı'na hakaret iddiasıyla gözaltına alındı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin CHP Grup Sözcüsü ve meclis üyesi Erdal Aktuğ, Cumhurbaşkanı  Erdoğan'a hakaret iddiasıyla gözaltına alındı.

AKP Mudanya İlçe Başkanı Ahmet Murat Ünal ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muhammed İzzet Dursun, sosyal paylaşım sayfasından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği öne sürülen Bursa Büyükşehir ile Mudanya Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Erdal Aktuğ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Savcılığın talebiyle harekete geçen polis Erdal Aktuğ'u gözaltına aldı.

Söz konusu paylaşımla ilgili deliller ve şahitlerle Mudanya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan İlçe Başkanı Murat Ünal, Erdal Aktuğ'un mevcut paylaşımıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şeref varlığını zedelediğini öne sürdü.

Gerekli kovuşturmanın yapılarak Aktuğ’un cezalandırılmasını isteyen Ünal, yaptığı açıklamada, kimseyle polemiğe girme konusunda olmadıklarını belirterek, "Hem Mudanya'yı temsilen seçilmiş arkadaşlar, hem de genel başkanları, toplumu germekten, vatandaşın sağ duyulu davranışını suiistimalden uzak dursunlar. Bütün bakanlarımızla birlikte bizim tek sevdamız var; Mudanya'yı yaşanabilir bir ilçe haline getirmek istiyoruz. Bu şekildeki tartışmaları hiç şık bulmuyoruz" diye konuşmuştu.

Güncel Haberleri

3 yıl sonra evinden çıkan Barış yeniden eve kapandı: “Düzelmek istemiyorum”
YAYDER’de yeni dönem: Yeni yönetim ve denetim kurulları seçildi
Kiralık sosyal konut başvuruları tamamlandı: Kuralar ne zaman çekilecek?
Fon soruşturmasında 6 tutuklama daha: Tutuklu sayısı 51’e yükseldi
Savcı odasındaki pozlarıyla gündem olmuştu: Uyuşturucu testi pozitif çıktı