CHP'li Pekşen, Sürmene’deki yapılaşmayı gözler önüne serdi!

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, geçtiğimiz Ocak ayında Sürmene Çamburnu'nda çıkan ve 50 hektarlık alanın küle dönmesine vesile olan yangının ardından ortaya atılan 'yapılaşma' iddialarının peşini bırakmıyor. Pekşen, sosyal medyada paylaştığı videoyla, yanan alanlara villaların dikildiğini ortaya koydu.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Sürmene Çamburnu’ndaki yapılaşmayla ilgili iddiaları destekleyen bir videoyu sosyal medya hesabından “Orman Bakanı hakkında Yüce Divan süreci başlıyor” başlığıyla paylaştı.
Daha önce 20 hektar alanın yandığını açıklayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu yalanlayan Pekşen, 50 hektarlık alanın yandığını ve yanan alanlara ‘orman villası’ adı altında tatil köyü inşa edildiğini söyledi.

‘NASIL BİR ORMAN VİLLASIYSA!’

Sürmene Çamburnu’ndaki tabiat parkının, Orman ve Su İşleri Bakanı tarafından ihaleyle günübirlik tesis yapılmak üzere üçüncü şahıslara kiralandığını ifade eden Pekşen, “Ama gördüğünüz üzere üzerindeki orman villasıymış! Nasıl orman villasıysa, betonerme devasa villalar, koca bir ormanlık alanda. Heyelanla kayıyor. Yapıların yangın olan yerlerde mi olup olmadığını sürekli söylüyor Orman Bakanı. 

Keşke bir gelse de yangının olduğu yer neresiymiş bu halk burayı bir görse. Tam o evlerin yapıldığı yerde çatıya denk gelen yerde yanmış olan orman ağaçlarını görüyorsunuz. Orman Bakanı sizlerin gözünün içine baka baka yalan söyledi. 50 hektar yanan alana 20 hektar dedi. 

O günden bugüne bir şey diyemedi. Sürekli yeni yalanlarla kamuoyunu aldatmaya çalışıyor. 5 yıldızlı tatil köyündeki evleri görüyorsunuz. İşte, Karadeniz Bölgesi’nin en güzel, dünyadaki iki çam ormanından birisi burası” dedi.
 

Güncel Haberleri

Noter işlemlerinde yeni dönem başlıyor!
Durdu Özbolat’tan 19 Mayıs Mesajı: “Gençlerimizle Gurur Duyuyorum”
19 Mayıs; direnişin, umudun ve bağımsızlığın adıdır
19 Mayıs Pazartesi bankalar açık mı?
Siyasilerden 19 Mayıs mesajları