CHP'li Tezcan: Gazeteciler için tahliye kararı sevindiricidir!

Mehmet Altan ve Şahin Alpay'ın, başvurusunu görüşen Anayasa Mahkemesi, Altan ve Alpay'ın tahliyesine karar verdi. Kararı değerlendiren CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, "Gazeteciler için tahliye kararı sevindiricidir" dedi.


Anayasa Mahkemesi (AYM), Mehmet Altan ve Şahin Alpay’ın tahliye edilmesine karar verdi. Karar, oy çokluğuyla verildi.

CNN Türk’ün haberine göre, AYM Genel Kurulu, gazeteci ve yazar Mehmet Altan, kapatılan Zaman gazetesinin yazarı Şahin Alpay ve Cumhuriyet gazetesi Kitap Eki Yayın Yönetmeni Turhan Günay’ın bireysel başvurularını görüştü.

Genel Kurul’daki oylamada 6’ya karşı 11 oyla, başvurucuların haklarının ihlal edildiğine ve Şahin Alpay ile Mehmet Altan’ın tahliyesine karar verildi.

Cumhuriyet gazetesi davasında yargılanan Turhan Günay ise daha önce tahliye edilmişti.

Kararla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, “Anayasa Mahkemesi’nin gazeteciler için hak ihlali (tahliye) kararı sevindiricidir. Umarız AYM hukuka uygun pozisyonuna geri dönmeye karar vermiş olup bu tutum diğer tutuklu gazeteciler ve milletvekilleri için de devam eder” ifadelerini kullandı.


 

Güncel Haberleri

Dünyanın en uzun menzilli otomobili satışa sunuldu: Tek şarjla 1.100 kilometre
Avukatın adını kullanarak bir günde 1 milyon liralık vurgun yaptılar
Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 2. dalga: Çok sayıda gözaltı
Fon soruşturmasında 11 tutuklama daha: Eski TCMB Başkan Yardımcısı Erkan Kilimci de tutuklandı
Şanlıurfa depremi sonrası Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan açıklama: Daha büyük deprem bekleniyor mu?