'Çıkan haberler asılsızdır'

Büyükada'da gözaltına alınarak tutuklanan insan hakları savunucusu Steudtner hakkında bazı medya kuruluşlarında çıkan iddialarla ilgili avukatları açıklamada bulundu.

Duvar'da yer alan habere göre, 5 Temmuz’da Büyükada’da yapılan atölye çalışmasında tutuklanan insan hakları savunucusu Peter Steudtner için avukatları açıklama yaptı. Bugün yapılan açıklamada avukatlar dosyada hiçbir delil, belge ve bilgiye ulaşamadıklarını belirtirken Akşam, Güneş, A Haber ve Star gibi bazı medya kuruluşlarında çıkan haberlerin asılsız olduğunu ifade ettiler.

Aralarında Hülya Üçpınar, O. Meriç Eyuboğlu, Hülya Gülbahar gibi isimlerin de olduğu 14 avukat, hükümete yakın yayın organlarında çıkan “Alman çipi”, “casusluk”, “telefona yüklü program” ifadelerinin gerçek dışı ve  karalama nitelikli iddialar olduğunu anlattılar. Hedef gösteren yayınların müvekkillerinin en temel haklarını ihlal ettiğini duyuran avukatlar, bu yayınlara son verilmesi çağrısında bulundular. 
 

Güncel Haberleri

Sözcü TV'deki canlı yayın tartışması ayrılık getirdi!
1 kilo pastırma mı daha pahalı yoksa 1 gram altın mı?
CHP'li Bülbül'den 1 Mayıs açıklaması: "AKP zihniyeti; emeği değersizleştiren, işçilerin örgütlenmelerini engelleyen zihniyettir!"
İç hatlarda uçmak bile artık zorlaştı
Ankaralılar dikkat! Valilikten uyarı