Cinsel istismar sanığı 3 kişi tahliye edildi

Ceylanpınar'da 14 yaşındaki E.A.'ya cinsel istismarda bulunan 6 kişiden 3'ü serbest bırakıldı.

Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 21 Şubat'ta 14 yaşındaki E. A.'ya cinsel istismarda bulunan 6 kişiden F. Ç., M. Y. ve İ. E. geçtiğimiz günlerde serbest bırakıldı. Cinsel İstismar sanıklarının iddianamelerinin daha hazırlanmadığı ayda bir yapılan tutukluluk durum değerlendirme duruşmasında Ceylanpınar Sulh Ceza Mahkemesi, "Nitelikli cinsel taciz suçunun işlenmediği basit taciz suçunun oluştuğu ve suçun vasıf ve mahiyeti değişme ihtimali olduğu" gerekçesiyle tahliye kararı verdi.

DAVAYA MÜDAHİLLİK TALEBİNE HALA YANIT YOK

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, E.A.’nın poliste verdiği ifadesine rağmen, sanıklardan 3'ü sadece 3 ay cezaevinde kaldıktan sonra hakim karşısına bile çıkmadan sessiz sedasız tahliye edildi. Urfa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonunun davaya müdahillik talebine ise şu ana kadar olumlu ya da olumsuz bir yanıt verilmedi. Komisyon ve kentte bulunan kadın kurumları müdahillik talebi dışında istismarın açığa çıkartılması ve faillerin yargılanması noktasında herhangi bir eylem ya da etkinlik gerçekleştirmiş değil.

İLÇEYE GERİ DÖNDÜLER 

Konuya ilişkin görüştüğümüz Urfa Barosu Çocuk ve Kadın Hakları Komisyonu davanın içeriğini henüz bilmediklerini ancak önümüzdeki günlerde kamuoyunu bilgilendireceklerini söyledi. Tahliye olan 3 ismin ise ilçeye geri dönerek esnaflık yapmaya devam ettikleri öğrenildi.

Güncel Haberleri

Narin Güran’ın babası Ankara yolunda: “Kızımın hakkı yerdedir”
İsrail bağlantılı dolandırıcılık şebekesine büyük operasyon: 201 kişi gözaltında
Hasan Atilla Uğur ve Hasan Ataman Yıldırım’a ev hapsi verildi, 2 kişi tutuklandı
Kobra Murat dehşeti yaşadı: “1 milyon dolar istiyorlar, ailemi kaçırmakla tehdit ettiler”
İsrail Bağlantısı Ortaya Çıktı, 1,5 Milyar Liralık Mal Varlığına El Konuldu