Datça'da yangın büyüyor! Alevler evlere, sahil yoluna ve mezarlıklara sıçradı

Datça'da meydana gelen orman yangını yerleşim yerlerine ve mezarlığa sıçradı. Sahile yaklaşan alevler ise endişe verdi.

Datça'da çıkan orman yangını için havadan müdahale sürüyor. Yangın sebebiyle bir mahalledeki evlerin tamamı boşaltıldı. 

SAHİL YOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Kuzeyden esen rüzgârın etkisiyle alevler deniz yönünde ilerlemeye başladı ve Datça-Hayıtbükü sahil yoluna ulaştı. Sahil yolu trafiğe kapatıldı.

YANGINA ASKERİ PERSONEL DE DAHİL OLDU

Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter'den yaptığı yazılı açıklamada, Muğla Valiliği'nin talebi üzerine Datça'daki orman yangınına destek olarak personelin yanı sıra arazöz, dozer ve su tankeri gibi yangın söndürme ve arazi araçlarının görevlendirildiği bildirildi.

YANGIN MEZARLIĞA SIÇRADI, EVLER BOŞALTILDI

Gazeteci Fatih Altaylı da bölgeden video paylaşımı yaptı. Altaylı'nın paylaşımında Mezgit Köyü'nün terk edildiği vatandaşların Ovabükü sahile indiği belirtildi. Karadan müdahalenin çok zor olduğu belirtilen paylaşımda evlerin yakınında bulunan mezarlığın da yangından etkilendiği aktarıldı.

Gündem Haberleri

CHP Ankara Milletvekili Adnan Beker Ulaşım Esnafını TBMM'de Buluşturdu
DEVA Partili Danış: “Türkiye’nin Asıl İhtiyacı Temiz Siyaset”
Kılıçdaroğlu’nun iddialarının araştırılması Meclis ve yargı gündeminde
Kılıçdaroğlu MYK Listesini yarın açıklıyor: A Takımı'nda Kimler Var?
Kılıçdaroğlu'ndan milletvekillerine yazı: Talimatım olmadan grup toplantısı yapılmayacak