Davutoğlu'ndan Erdoğan'a 'Çin modeli' tepkisi

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Çin modeli' ekonomi politikasına sert sözlerle tepki gösterdi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomiye ilişkin konuşmasında "Üretimle yabancı yatırımcıların dikkatini çekeceğiz. Çin böyle büyümüş. Biz pazara daha yakınız, onlardan daha avantajlıyız" dediği öğrenildi. Bu açıklamaya muhalefet partilerinin liderlerinden tepkiler yükselirken ekonomistler de bu modelin yanlış olduğunu savundu. Söz konusu açıklamaya bir tepki de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan geldi.

Sosyal medya platformu Twitter'dan paylaşımda bulunan Davutoğlu, "Yerlilik ve millilik iddiası sözde değil özde, sloganda değil eylemde anlam taşır!" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun paylaşımı şu şekilde:
"Hayatları boyunca resmi ideolojiyle mücadele iddiası taşıyanların şimdi “Çin modeli” ile resmi ideoloji inşa etme çabası, savrulmanın çarpıcı bir örneğidir. Yerlilik ve millilik iddiası sözde değil özde, sloganda değil eylemde anlam taşır!"

Gündem Haberleri

Meteoroloji’den Sağanak ve Fırtına Uyarısı: İstanbul Dahil Birçok İlde Alarm
Murat Boz ve Demet Özdemir mahsur kaldı!
Başsavcılık’tan fon soruşturmasına tedbir kararı: İşte isim isim 109 kişi!
AK Parti’ye Katılacağı İddia Edilen Büyükşehir Belli Oldu!
Ankara Barosu’nda Seçim Sonucu Belli Oldu: Elçin Özge Şimşek Çağlayan Kazandı