DEM Partili belediyelere kayyum atanmasına AKP'den yorum

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, üç DEM Partili belediyeye kayyım atanmasına ilişkin "Türkiye hukuk devletidir. Anayasa'nın 127. maddesi uygulandı. İlgili belediye başkanları hakkında terörle mücadele soruşturması var" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Abdullah Güler, Mardin, Batman ve Halfeti belediyelerine kayyım atanmasına ilişkin ilk kez açıklama yaptı.

İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan gerekçeleri hatırlatan Güler, "İlgili durumlar değerlendirilmiş ve İçişleri Bakanlığı, soruşturma ve kovuşturmanın, yürüttükleri işin kamu hizmeti niteliği de taşıdığı göz önünde bulundurularak geçici bir dönem için bu değerlendirmeler yapılmış. İlgili kişiler istinaf ve yargı süreçlerinde beraat edebilir ya da cezaları kesinleşebilir. Yargılamanın selameti açısından böyle bir görevlendirme yapılmıştır..." dedi.

Gündem Haberleri

Hastaneden açıklama geldi
Kurban Bayramı'nın ilk gününde acı bilançoyu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu
'Terörsüz Türkiye' mesajı verildi
CHP ile AKP arasındaki fark herkesi şaşırttı
İmamoğlu’ndan videolu ‘mega proje’ paylaşımı