Dev kozmetik firmasında 10 Kasım skandalı

Kozmetik firması Erkul'un fabrikasında 10 Kasım'da Atatürk'ü anmak isteyen işçilere izin verilmediği iddia edildi. İşçilerin başındaki yetkilinin Atatürk'ü anmak isteyen işçilerle tartıştığı öne sürüldü

Cihan GÜNER / YURT

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 79'uncu yılı yurt genelinde anıldı. Erkul Kozmetik'in İstanbul'da bulunan fabrikasında çalışan işçiler de Cumhuriyetimizin kurucusu, başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölüm yıldönümü olan 10 Kasım'da saat dokuzu beş geçe bir dakikalık saygı duruşu ile anmak istedi. İddiya göre bir dakikalık saygı duruşu esnasında işçilerin başındaki müdür, işçileri fırçaladı.

'Siz kime danıştınız?' diye işçileri azarlayan müdür, saygı duruşunda bulunan 5-6 işçi ile tartıştı. Tartışma sonrasında müdür tartıştığı işçileri disipline sevk etti.

İşçilerin işten atılmakla tehdit edildiği öne sürülürken Erkul Kozmetik'in fabrikasını telefonla aradık. Konuyu anlatıp iddiaları sorduk. Telefona bakan görevli konu hakkında kendisinin bilgisi olmadığını söyledi. Yetkili biri ile görüşme talebimize ise 'şu anda kimse yok' cevabını verdi.

NARMANLI HAN İLE GÜNDEME GELMİŞLERDİ

Erkul Kozmetik İstiklal Caddesi’nin önemli kültürel varlıklarından biri olan, sadece Beyoğlu'nun değil Türkiye'nin toplumsal belleğinde, mimarisinde yeri olan, bir çok sanatçıya ev sahipliği yapmış ve onların üretim mekânı olmuş tarihi Narmanlı Han'ı satın alarak gündeme gelmişti. İstiklal Caddesi'nde günlerce protestolar yaşanmıştı. Restorasyon çalışmalarına başlanan Narmanlı Han'ın ilk fotoğrafları geçtiğimiz ay basına sızmış büyük tepki almıştı. 'Tarih resmen katledilmiş' yorumları yapılmıştı.

Güncel Haberleri

Çocukların giydiği kostümün satışı yasaklandı: Bakanlık piyasadan toplatılmasına karar verdi
İçişleri Bakanlığı duyurdu: Aranan 65 suçlu Türkiye'ye iade edildi
Ünlü isimlerin uyuşturucu testi sonuçları belli oldu
Seda Sayan: Öngörüsü yüksek bir kadınım, Haluk Levent bana güven vermedi
Emniyet'in 46 yıllık yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı