Devlet Bahçeli'den seçim barajı savunması

Devlet Bahçeli, seçim barajının düşürülmesine ilişkin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları açıklamalarla ilgili konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim barajının düşürülmesine ilişkin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları açıklamalarla ilgili açıklama yaptı. 

Bahçeli “Televizyon ekranlarındaki tartışma programlarında veya gazete köşelerinde seçim barajının yüzde 7’ye çekilmesini ‘MHP’yi kurtarma hamlesi’ olarak yorumlayan, bu çerçevede bulanık suda balık avlama seferine çıkan sözde uzman ve kiralık kalemler gafil olmaları bir yana vahim bir hesap hatası yapmışlardır.” dedi. 

Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde, milli iradenin adil ve hakkaniyetli biçimde TBMM’ne yansımasının bize göre iki yolu bulunmaktadır: Birinci yol, seçim barajının indirilmesidir. İkinci yol ise siyasi partilerin kurumsal kimliklerini muhafaza ederek seçim ittifakı yapmalarının yasal içeriğe kavuşturulmasıdır.” açıklamasını yaptı.

Güncel Haberleri

ABD'de kızamık vakaları son 35 yılın zirvesinde: 4 kişi hayatını kaybetti
Valiliğin resmi hesabına siber saldırı: 'Paylaşımlara itibar etmeyin' uyarısı
Turistik Doğu Ekspresi'nin 2026-2027 seferleri başlıyor: Bilet fiyatları belli oldu
Oyuncu Yeşim Gül'ün acı günü: Hayat arkadaşı Gökhan Suar yaşamını yitirdi
Cem Yılmaz'dan Nurgül Yeşilçay açıklaması: 'Esprili insanları severim'