Döviz kredisinde yeni gelişme!

2024 yılında ekonomi yönetimi, enflasyonla mücadele için faiz oranlarını yüzde 50’ye çıkardı. Bu adım, firmaları yüksek finansman maliyetleri ile karşı karşıya bıraktı.Şirketler, döviz kredilerindeki maliyetleri düşürmek için çözüm arıyor.

Ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadele programı kapsamında faizleri yüzde 50’ye çıkarması, şirketleri yeni çözümler aramaya yöneltti. Bloomberg'in haberine göre firmalar, döviz kredilerindeki yüzde 8’lik maliyetleri, bankalarla yaptıkları opsiyon sözleşmeleri ile yüzde 4,5’a kadar düşürebiliyor. 2024 yılında uygulanan bu yöntem, şirketlerin finansman yükünü hafifletiyor.

KREDİ KULLANIMI ZORLAŞIYOR

Ekonomi yönetimi, enflasyonla mücadele için faiz oranlarını yüzde 50’ye çıkardı. Tüketimi kısmak için miktarsal sıkılaşma adımları atıldı. Bu durum, bankaların kredi verme koşullarını sıkılaştırdı. Firmalar, kredilere ulaşmakta zorlanıyor. Döviz kredilerindeki maliyetleri düşürmek için bankalarla opsiyon sözleşmeleri yapıyorlar.

YÜKSEK MALİYETLER YARIDA DÜŞEBİLİYOR

2024 yılı verilerine göre, döviz kredilerindeki maliyetler yüzde 8 seviyelerinde bulunuyor. Firmalar, bankalarla yaptıkları opsiyon sözleşmeleri ile bu oranı yüzde 4,5’a kadar indirebiliyor. Bu yöntem, yüksek finansman maliyetleri ile başa çıkmak isteyen şirketler için çözüm sunuyor.

Güncel Haberleri

İkinci el araç satacaklar dikkat: 6 ay 6 bin kilometre koşulu uzatıldı
Karadeniz’de Türk kuru yük gemisine İHA saldırısı: Bir mürettebat hayatını kaybetti
Meteoroloji açıkladı: Son 56 yılın en soğuk 7'nci mayıs ayını yaşandı
İYİ Partili Kocamaz'ın ifadesi ortaya çıktı: 'Parolayı söyledi'
Meteoroloji saat verdi: 5 il için kuvvetli yağış uyarısı