Dünya Meteoroloji Örgütü uyardı! La Nina geliyor, yanıp kavrulacağız

Dünya Meteoroloji Örgütü'nün verilerine göre, bu yılın Temmuz-Eylül döneminde La Nina etkisini gösterecek.

Dünya Meteoroloji Örgütü'nün (WMO) açıklamalarına göre, El Nino olayının etkisi azalmış durumda ve yılın sonlarına doğru soğuk hava akımlarını beraberinde getiren La Nina'nın etkisini göstermesi bekleniyor.

Dünya Meteoroloji Örgütü'nün (WMO) üst düzey temsilcisi Ko Barrett, "Haziran 2023'ten bu yana her ay yeni bir sıcaklık rekoru kırıldı ve 2023, şimdiye kadar kaydedilen en sıcak yıl oldu" şeklinde konuştu. Barrett, El Nino'nun sona ermesinin "küresel iklim değişikliğinin yavaşladığı" anlamına gelmediğini, sera gazlarının neden olduğu ısınmanın devam edeceğini ifade etti.

Barrett ayrıca, "Olağanüstü yüksek deniz yüzeyi sıcaklıkları önümüzdeki aylarda önemli bir rol oynamaya devam edecek. Atmosferimizdeki ekstra ısı ve nem nedeniyle hava koşullarımız daha da zorlu olmayı sürdürecek. Bu nedenle 'herkes için erken uyarılar', WMO'nun birinci önceliği olmaya devam ediyor" dedi.

Güncel Haberleri

Ceza Hukukunda Yeni Dönem Başladı: 12. Yargı Paketi Sanık ve Mağdurlar Açısından Neleri Değiştirdi?
Doğum Tarihiniz Bu Günlerden Biriyse Dikkat! Yaz Bitmeden Para Gelebilir
Oya Lale Özan Arslan hakkında gözaltı kararı
Çiğli’de belediyeye ikinci silahlı saldırı: Bu kez tesislere ateş açıldı!
Girne'deki faciada ölü sayısı 12'ye yükseldi