Dünyaca ünlü banka tarih verdi! Dolar 39 TL olacak

ABD merkezli yatırım bankasının Morgan Stanley’in Türkiye ekonomisine ilişkin yeni raporu yayımlandı. Raporda dolar/TL kurunun ne zaman 39 liraya çıkacağına ilişkin tarih verildi.

Dolar kurunun ne olacağı merak konusu. Dolar kuru için çarpıcı raporlar gelmeye devam ediyor. ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley, Türkiye ekonomisine ilişkin yayınladığı yeni raporunda, dolar/TL kurunun 2025 yılının ortasında 39'a yükseleceğini öngördü.

Bloomberg HT'nin aktardığına göre bu tahmin, döviz kurunda mevcut duruma kıyasla önemli bir artışa işaret ediyor.

Morgan Stanley'nin bu tahmininin Türkiye'nin mevcut ekonomik durumu, enflasyon oranları, para politikaları ve küresel ekonomik koşullar göz önünde bulundurularak yapıldığı aktarıldı. Bu tür tahminler genellikle, yatırımcılara ve piyasa katılımcılarına gelecek dönem için bir perspektif sunmayı amaçladığı belirtildi.

Piyasalar 14 Haziran 17:00 itibariyle kapandı. Tekrar 24 Haziran Pazartesi günü açılacak.

Dolar dövizcilerde 32.77 liradan satılıyor.

Güncel Haberleri

İkinci el araç satacaklar dikkat: 6 ay 6 bin kilometre koşulu uzatıldı
Karadeniz’de Türk kuru yük gemisine İHA saldırısı: Bir mürettebat hayatını kaybetti
Meteoroloji açıkladı: Son 56 yılın en soğuk 7'nci mayıs ayını yaşandı
İYİ Partili Kocamaz'ın ifadesi ortaya çıktı: 'Parolayı söyledi'
Meteoroloji saat verdi: 5 il için kuvvetli yağış uyarısı