Eber Sarısı bitkisini koparana büyük para cezası var!

Bolvadin ve Çay ilçeleri sınırındaki Eber Gölü çevresinde bulunan alanda yetişen endemik bitki Eber Sarısı drone ile korunmaya başlandı. Eber Sarısı'nı koparmak yasak, bu yasağa uymayana ise 387 bin lira para cezası kesiliyor.

Afyonkarahisar'da koparıldığında 387 bin 141 lira cezası bulunan endemik bitki türü "Eber Sarısı"nın bulunduğu alanlar drone ile kontrol ediliyor.

Eber Sarısı, Bolvadin ve Çay ilçeleri sınırlarındaki Eber Gölü çevresinde bulunan alanlarda yetişiyor. Koparılması yasak olan Eber Sarısı'na zarar verildiğinde 387 bin 141 lira idari para cezası uygulanıyor.

İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ekipleri, bahar aylarında sarı rengiyle çiçeklenen Eber Sarısı'nın yetiştiği bölgeleri havadan drone ile kontrol ediyor.

Ekipler, çevrenin korunmasına yönelik bilgilendirme de yapıyor.

Güncel Haberleri

Mahiroğlu hakkında yakalama kararı
Ferdi Zeyrek'in sağlık durumunda son durum
Güncel motorin, benzin fiyatları ne kadar oldu?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e geçmiş olsun telefonu
Çanakkale'de 5.2 büyüklüğünde deprem!