Edremit kaymakamı kurtuluş töreni nedeniyle merkeze çekildi

Balıkesir’in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü sebebiyle düzenlenen törende zincir vurulmuş bir kadının kurtuluşu temsili olarak sahnelendi. Balıkesir Valiliği törene soruşturma açarken, Edremit Kaymakamı merkeze çekildi.

Balıkesir Valiliği, dün Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıldönümü törenlerinde "bir kadının siyah örtüyle birlikte zincire vurulmasının" temsili olarak yer alması büyük kriz yaratmıştı. Olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Valilikten yapılan açıklamada, "Söz konusu kutlama programında yer almamasına rağmen programın uygulanması esnasında ortaya konulan, Kurtuluş Töreninin anlamıyla bağdaşmayan ve töreni tartışmaya açacak nitelikte bir gösteri icra edildiği görülmüştür" denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Milli Kurtuluş Günümüzü tartışmaya açan bu gösteriye sebep olan kutlama komitesi başkan ve üyeleri ile sorumlu belediye görevlileri hakkında soruşturma açılması için İçişleri Bakanlığından Mülkiye Müfettişi talep edilmiştir.

Ayrıca soruşturmanın selameti açısından Kutlama Komitesi Başkanı Edremit Kaymakamı İçişleri Bakanlığımızca merkeze çekilmiştir.

Söz konusu gösteriyi gerçekleştiren dernek hakkında da İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişleri ve dernek denetçilerince gerekli soruşturma yapılacaktır."

NE OLMUŞTU?

Törenler sırasında temsilî kurtuluş canlandırmasında genç bir kadının zincire vurulması AKP Edremit Belediyesi Meclis Üyesi Murat Tuna tarafından sert bir şekilde protesto edilmişti. Murat Tuna “Türk kadınını zincire vuracak daha anasından doğmadı” diyerek tepkisini gösterdi.

Güncel Haberleri

Benzin ve motorine zam geliyor!
60 bin kişiye tahliye geliyor! İşte detaylar...
Emekli ikramiyesi için 31 Mayıs uyarısı
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Meclis Başkanvekili kararı!
Amasya'da peş peşe korkutan depremler!